07 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ-Γερμανία: Ο πρόεδρος Ομπάμα υπόσχεται ότι η κυβέρνησή του θα "συνεργαστεί" για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας

Η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει στη στήριξη από άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει και η Γερμανία θα έχει καίριο ρόλο στο σχεδιασμό της "λύσης", τόνισε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι, οι ΗΠΑ "θα συνεργαστούν" στην προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, και μέσα από το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την άποψη ότι "η ΕΕ μπορεί να λύσει την κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους", που αποτελεί "μία δύσκολη υπόθεση".

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ επισήμανε ότι κοινό συμφέρον στην ευρωζώνη είναι η κρίση χρέους να μην αποτελέσει, τελικά, κίνδυνο για την υπόσταση της ευρωζώνης, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι είναι βέβαιη ότι "η Ουάσινγκτον θα επωμιστεί τις ευθύνες της στον οικονομικό τομέα, όπως ακριβώς πράττει η ΕΕ".