02 Ιουνίου 2011

Με σκάφος του Λιμενικού φυγαδεύτηκαν βουλευτές στην Κέρκυρα

Με σκάφος του Λιμενικού Σώματος φυγαδεύτηκαν οι Έλληνες και ξένοι βουλευτές που μετείχαν το βράδυ της Τετάρτης σε συνέδριο στην Κέρκυρα, καθώς μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» απέκλεισαν το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

«Υπήρχε σαφής πρόθεση του κόσμου να μπει στο συνεδριακό κέντρο» είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, υποστηρίζοντας ότι «την ώρα που έμπαιναν οι 50 ξένοι στο καΐκι, εκείνοι μας πετούσαν πέτρες».

Την ίδια ώρα, «αγανακτισμένος» δηλώνει ο πολιτικός κόσμος από τη στάση ορισμένων μελών του κινήματος, που στρέφονται κατά βουλευτών.

Με αφορμή το περιστατικό μπροστά από την είσοδο του Κοινοβουλίου, την Τρίτη, βουλευτές και υπουργοί λένε «όχι» στην πολιτική ισοπέδωση και την ισοπέδωση της Δημοκρατίας και ζητούν να μην καταδικάζονται συλλήβδην όλοι οι βουλευτές.

«Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό. Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Θ.Πετσάλνικος.

«Εξόχως ενοχλημένος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, εκτιμώντας ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων», είτε θα αποκτήσει συγκεκριμένα αιτήματα και στόχους, είτε θα εκτονωθεί.

Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσή, λέγοντας πως κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όσα σημειώθηκαν την Τρίτη.

Να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους, όπως είπε, επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων, κάλεσε τη νέα γενιά και τους πολίτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, οι εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού Βουλευτών δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα.

Newsroom ΔΟΛ