27 Ιουνίου 2011

Η γερμανική κυβέρνηση κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

http://www.fundsandfinance.com/wp-content/uploads/2010/12/eurozone.jpgΤο Βερολίνο χαιρετίζει τη γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των τραπεζών στη βοήθεια στην Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ούτε ως Σχέδιο Β την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το πακέτο περικοπών από την ελληνική βουλή.

«Έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι ο σωστός δρόμος για την Ελλάδα", είπε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Δεν είναι ο δρόμος τον οποίο ακολουθούμε, ούτε ως Σχέδιο Β», πρόσθεσε.

Ο κ. Ζάιμπερτ συμπλήρωσε ότι για την Ελλάδα θα είναι «ένας μακρύς, επώδυνος δρόμος», αλλά στόχος είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα για να ξαναγίνει μία αξιόπιστη και οικονομικά επιτυχημένη χώρα.

Ταυτόχρονα η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε τη γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στη βοήθεια για την Ελλάδα. «Αξίζει να χαιρετιστεί ιδιαίτερα, όταν από τον ιδιωτικό χώρο έρχονται προσφορές», είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών Μάρτιν Κραϊενμπάουμ σήμερα στο Βερολίνο. Ο κ. Κραϊενμπάουμ αντέκρουσε ότι ο υπ. Οικονομικών Σόιμπλε έχει ένα "σχέδιο Β" για την κρίση, λέγοντας ότι "δεν βλέπω κανένα".