10 Ιουνίου 2011

Άρχισαν οι κολοτούμπες... πρώτος και καλύτερος ο Κουκουλόπουλος

Δηλώσεις των μέχρι χθες "παλικαράδων" Μίχου και Κρεμαστινού που δηλώνει κάτι σαν ερωτευμένος με τον ΠΑΠ επειδή ξέρει καλά αγγλικά!!!
... αλλά εδώ ήταν θαυμαστής του Ανδρέα δεν θα ήταν του ΠΑΠ;


Δεν τίθεται θέμα "αν θα ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος", επεσήμανε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι με το χειρισμό για το χρέος, η Ελλάδα παίρνει τρία χρόνια παράταση για τη μετάθεση και όχι την επίλυση του προβλήματος, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευθούν τα μεσαία στρώματα.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε πως πρέπει να κατέβει το σίριαλ τρόμου: έλλειμμα - χρέος και να ανέβει το σίριαλ: ανάπτυξη - ελπίδα - προοπτική.

Δηλώνοντας "εραστής του ορθού λόγου", ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως ομάδες με μέτριους ανθρώπους, που έχουν καθαρούς στόχους, πετυχαίνουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, έως και θαύματα και ομάδες με τους ικανότερους ανθρώπους, αν δεν έχουν καθαρούς στόχους πετυχαίνουν μέτρια, ή ανύπαρκτα αποτελέσματα, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να εστιάσουμε πιο πολύ σε καθαρούς στόχους και λιγότερο στα πρόσωπα και σημειώνοντας ότι προφανώς και δεν είναι το πρόβλημα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και έχει στοχοποιηθεί.

"Αν δεν μπορέσουμε (να έχουμε στόχους μετρήσιμους) οδηγούμαστε σε κοινωνική κατάρρευση των μεσοστρωμάτων, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί κανείς αδιαμαρτύρητα, όταν το βλέπει να εξελίσσεται μπροστά του. Η πατρίδα δεν είναι κάτι χωρίς πολίτες", είπε.

Εξ άλλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος σημείωσε πως "μια πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι κάποια πράγματα για τα οποία αγωνιστήκαμε όλοι πολύ σθεναρά προχθές να διορθωθούν, φαίνεται ότι είναι στο δρόμο της διόρθωσής τους, χωρίς να ξέρουμε ακόμα την έκταση αυτής της επιτυχίας, της πίεσης που ασκήσαμε, δηλαδή".

Υπογράμμισε ότι έχουν γίνει μεταρρυθμιστικές αλλαγές που δεν φαίνονται ακόμη στην καθημερινότητα και συμπλήρωσε:

"Αναταράξεις θα υπάρχουν μέχρι τελευταία στιγμή και στο υπουργικό συμβούλιο και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Κατ' ιδίαν και προς τον πρωθυπουργό και μεταξύ μας και όλοι και παντού. Όχι για να φανεί ότι είμαστε εμείς καλοί και κάποιοι άλλοι κακοί -όλοι έχουμε την αγωνία.Μέχρι τελευταία στιγμή θα αγωνιζόμαστε, θα σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε λύσεις, να βρούμε υποκατάστατα, να βρούμε λεφτά. Και η αγωνία όλων μας είναι να φορολογηθούν τα μεγάλα εισοδήματα".

Επίσης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο πρώην υπουργός, βουλευτής Δημ. Κρεμαστινός αναφερόμενος στον υπουργό των Οικονομικών σημείωσε ότι "είναι ένας άνθρωπος που μου αρέσει, γιατί κινείται διεθνώς πάρα πολύ καλά και χρησιμοποιεί άριστα την αγγλική γλώσσα - κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό - και χαριτολογώντας του είπα - κάνοντάς του κριτική - ότι πρέπει να χρησιμοποιεί δύο ρήματα που ξέρει πάρα πολύ καλά και στα αγγλικά και στα ελληνικά: το try και το may. Το "προσπαθώ" και το "μπορεί". Δηλαδή, αν έλεγε "προσπαθώ να ρίξω το έλλειμμα" - που το έριξε πέντε μονάδες και είναι πολύ σημαντικό - θα έλεγαν όλοι ότι είναι πολύ σημαντικό. Το να πει, όμως, "θα κάνω το έλλειμμα μονοψήφιο", αυτό ήταν ένα εγχείρημα που βγήκαν όλοι και του είπαν ότι δεν πέτυχε στο στόχο του. Άρα, λοιπόν, ήταν θέμα χειρισμού του προβλήματος. Στο θέμα του χειρισμού του κόσμου, ίσως να μην πέτυχε εκεί το στόχο του. Το ότι πέτυχε πολλά και μάζεψε τα πράγματα είναι αναμφισβήτητο. Όμως, ο υπουργός των Οικονομικών στις σημερινές συνθήκες είχε και έναν άλλο ρόλο, τον επικοινωνιακό και εκεί του γίνεται κριτική. Και είναι αναμφισβήτητο. Σε ορισμένα πρακτικά θέματα, ίσως θα έπρεπε να τα έχει προσεγγίσει διαφορετικά. Και λέω ίσως γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκ του ασφαλούς κριτική. Θέλω να είμαι αντικειμενικός: Εκείνο για το οποίο μπορεί να κάνει κριτική κάποιος στον κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι ορισμένα μέτρα θα έπρεπε να τα ξαναδεί. Αν τα ξαναδεί αυτά τα μέτρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος ικανότερος να τον διαδεχθεί. Ο ανασχηματισμός, όμως, περιέχει κι ένα άλλο στοιχείο, το επικοινωνιακό, το οποίο το κρίνει ο πρωθυπουργός. Ιδίως αν κάνει αποδεκτές κάποιες προτάσεις που του γίνονται από την κοινοβουλευτική ομάδα για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών. Δηλαδή, τις ασθενέστερες τάξεις να μην τις αγγίξει σχεδόν καθόλου".

Ερωτηθείς αν πρέπει να αντικατασταθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι "εάν ο πρωθυπουργός θελήσει να αλλάξει το οικονομικό επιτελείο, δεν θα αλλάξει την πορεία - και είμαι βέβαιος γι' αυτό - αλλά θα κοιτάξει να εκτονώσει το κοινό. Εάν ο πρωθυπουργός δεν λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, θα κάνει τις διορθωτικές κινήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου που του λέμε όλοι και πιστεύω ότι μπορεί να παραμείνει. Ο πρωθυπουργός κρίνει. Για να εκτονώσει την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον τύπο που εκφράζει τους ανθρώπους είναι προσωπικό του καθήκον".

Σε άλλη ερώτηση αν χρειάζονται τεχνοκράτες στην κυβέρνηση και ιδίως στο οικονομικό επιτελείο είπε:

"Αυτό είναι επιλογή του πρωθυπουργού. Τι πιστεύω εγώ; Ότι αν υπάρχουν στη Βουλή άνθρωποι που ο κόσμος έχει αναδείξει και μπορούν να ανταποκριθούν, δεν πρέπει να αναζητούνται άνθρωποι εκτός Βουλής. Αν δεν υπάρχουν, ναι. Πάντα αυτό είναι έργο του πρωθυπουργού. Επειδή εγώ πέρασα από αυτό το στάδιο ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, είχα πάντα πρόβλημα με το κόμμα. Αλλά είχα την υποστήριξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Αν δεν την είχα, δεν θα μπορούσα να μείνω παραπάνω από ένα εξάμηνο".