27 Ιουνίου 2011

Υπόθεση «στημένων» αγώνων: Ο Σταύρος Ψωμιάδης αρνείται τις κατηγορίες... Εδώ τις αρνούνται Μπέος-Μαρινάκης δεν θα τις αρνούνταν αυτός;

http://kavalagoal.gr/wp-content/uploads/2011/02/PSONIADHSA11.jpgΑρνείται τις κατηγορίες της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδονται ο Σταύρος Ψωμιάδης, στο υπόμνημα που παρέδωσε στον 9ο Τακτικό Ανακριτή. Ο Σταύρος Ψωμιάδης, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ισχυρίζεται στο υπόμνημά του ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας "όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως, στην οποία αναφέρεται ότι ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας".

Ο κατηγορούμενος τονίζει στο υπόμνημα ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει. "Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου".

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχει υποστεί βαρύτατο διασυρμό από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και "αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αφού δεν έχω τη θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς οι οποίοι χάρην κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος."

Τέλος, αναφέρει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων από τις δικαστικές αρχές, διερεύνηση την οποία και ζητάει. Προτείνει δε ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).