27 Ιουνίου 2011

Γ. Μιχελάκης για Μεσοπρόθεσμο, μπουρδολογία Πάγκαλου και εξελίξεις στο σκάνδαλο με τα "στημένα παιχνίδια"

http://voreia.gr/filestore/modules/news/4/1/41688/pic-0-norm.jpgΗ ΝΔ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά δεν θα αποχωρήσει από τη Βουλή διευκρίνισε ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει τεθεί η υπερψήφιση ως προϋπόθεση για το δάνειο.

"Η κυβέρνηση θέτει διάφορα εκβιαστικά διλήμματα, δεν θα μπω σε αυτή τη λογική", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί κομματική πειθαρχία, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως θα ληφθούν επ' αυτού αποφάσεις το επόμενο διάστημα, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία διαδικασία αποβολής της ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. "Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία. Αν είχε τεθεί αυτό το θέμα θα είχε τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Σφοδρή επίθεση στον Θόδωρο Πάγκαλο, εξαπέλυσε η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. "Μετά τον "Τιτανικό", τη "διεφθαρμένη χώρα", ήρθαν τα "τανκς" του κ. Πάγκαλου. Και αυτό μετά την απαράδεκτη δήλωσή του πως δήθεν η δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981", τόνισε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πως ενσυνείδητα αυτοϋπονομεύει την οικονομία.

"Ξέρει τις παρενέργειες που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις και όμως προχωράει σε αυτές και μάλιστα μέσα από ξένα έντυπα. Ο κ. Παπανδρέου συμφωνεί με τον κ. Πάγκαλο; " διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει όλη την αλήθεια , να οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και να σπάσει το απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό, τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί ένα αποτελεσματικό χτύπημα στην εξαπάτηση, στη διαφθορά και στη διακίνηση μαύρου χρήματος, ενώ επεσήμανε πως οι μάστιγες του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού είναι η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια.

"Στηρίζουμε τη δικαιοσύνη στο έργο που προωθεί και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μάστιγες του ποδοσφαίρου", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.