20 Ιουνίου 2011

Εκδηλώσεις από μονάδες του ΟΚΑΝΑ την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

http://www.okana-portal.gr/themes/default/css/images/logo1.gifΗ επιστροφή από το περιθώριο είναι εφικτή και η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα. Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρουν οι νέοι που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, μέσω εορταστικών εκδηλώσεων, την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις και συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης.

Ενδεικτικά, το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) διοργανώνει στην Τεχνόπολη έκθεση φωτογραφίας μελών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας και έκθεση ζωγραφικής μελών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου του ΕΚΚΕΕ.

Τη 13η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ «χτίζουν» τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας, διασχίζοντας για δέκατη τρίτη χρονιά τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο. Τα θεραπευόμενα μέλη με την πραγματοποίηση του κολυμβητικού διάπλου, το Σάββατο 25 Ιουνίου, θέλουν να στείλουν στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης.

Διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα με τίτλο «Έκφραση Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας», με εκθέσεις, ενημερωτικό περίπτερο και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διοργανώνει 26 και 30 Ιουνίου στην Αποθήκη Δ' Λιμάνι το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) Θεσσαλονίκης.

Η Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Βόλου διοργανώνει Εβδομάδα Καθαριότητας στο Κτίριο του ΟΚΑΝΑ 20-24 Ιουνίου και δενδροφύτευση του προαύλιου χώρου. Επίσης, η 24η Ιουνίου έχει οριστεί ως Ημέρα Διαλόγου: ανοιχτή συζήτηση με τους θεραπευόμενους της Μονάδας με θέμα «Κοινωνική επανένταξη: δυσκολίες και προοπτικές», ενώ το Σάββατο 25 Ιουνίου θα γίνει ποδηλατοδρομία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.

Η Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Κέρκυρας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας. Θα γίνει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και ενημέρωση για ζητήματα ουσιοεξάρτησης.

Εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιούνται επίσης στο σύνολο σχεδόν των 71 Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.