20 Ιουνίου 2011

Ωραίος ο Μπένυ!! Τις παπαριές Παπακωνσταντίνου πρέπει να τις φορτωθεί η ΝΔ λέει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3fcNb6e1qNyjfyrB6vegMRHbWJ0zzid5Ekp0jf4SDQA6eujDfTKML_oqFkKKyYE8cC3RKzZ2BdnppTJu2pT_tWAtXj83lO8bBSHZpGhoaxnwK98n3b3TSj-b-qgcOx-8EU8kQdC_N5VAt/s400/venizelos5Μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, αποσαφήνισε

Την ανάγκη να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της [Μα εγώ νόμιζα ότι την ανέκτησε με τον Παπακωνσταντίνου...], ως προς την εφαρμογή του Προγράμματος, τόνισε σήμερα από το Λουξεμβούργο, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση».

[Λάθος φίλε Μπένυ! Την αξιοπιστία της η Ελλάδα, ως προς την εφαρμογή των μέτρων, την έχασε από αυτόν που εφάρμοζε τα μέτρα δηλ. την έχασε από τις ταρζανιές του Παπακωνσταντίνου που έπεσε έξω σε όλους τους στόχους εδώ και δύο χρόνια σχεδόν! Γιατί αν ο προηγούμενος μάγος είχε πέσει μέσα στις προβλέψεις και οι Ευρωπαίοι έβλεπαν αποτέλεσμα δεν θα ζητούσαν τώρα τίποτα και δεν θα ασχολούνταν με τη ΝΔ]

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε αυτή τη Σύνοδο έγινε ένα σημαντικό βήμα για την προετοιμασία της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης πριν από τις κρίσιμες ημερομηνίες, δήλωσε επίσης ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «εγινε αποδεκτό από όλους ότι δεν αρκεί η θεσμική συμμετοχή, αλλά απαιτείται και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους».

«Αυτό αφορά την απολύτως εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με τη μορφή διακράτησης υφισταμένων ομολόγων, τα οποία λήγουν, έτσι ώστε να μειωθούν πρακτικά οι δανειακές ανάγκες των επομένων ετών. Είναι προφανές ότι όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην προκαλεί πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα», ανέφερε επίσης ο υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε, τέλος, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε κάθε μέρα. Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει τεράστια αξία κι άρα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα».