10 Ιουνίου 2011

Την ερχόμενη Τρίτη η συνάντηση Σαμαρά-Ψωμιάδη

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, την Τρίτη 14 Ιουνίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ Ψωμιάδη.

Τη συνάντηση, η οποία θα γίνει στο γραφείο του κ. Σαμαρά, είχε ζητήσει ο κ. Ψωμιάδης για να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά σχετικά με την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιου Σώκου, ο οποίος τον έθεσε σε προσωρινή αργία, από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την καταδίκη του, σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης θεωρεί ότι διώκεται πολιτικά και θα ζητήσει τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ.

Τις επόμενες μέρες, εξάλλου, ο κ. Ψωμιάδης θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο του δικαστικού αγώνα που έχει ξεκινήσει. «Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα. Η αλήθεια πολύ σύντομα θα λάμψει» τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του από το γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή, εξάλλου, τη χθεσινή συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη αντιπαράθεση του τελευταίου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με την παραχώρηση της Πλατείας Αριστοτέλους, ο κ. Ψωμιάδης σχολίασε: «Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει ούτε από τον Μίκη, ούτε από τον Ψωμιάδη, ούτε από το λαό. Κινδυνεύει από κάποιες κακές πολιτικές που έφεραν το λαό σε αυτή τη δεινή θέση. Φίλησα το χέρι του Μίκη Θεοδωράκη από σεβασμό για όλο το έργο του, τη σταδιοδρομία του, φίλησα το χέρι του μεγάλου τιτάνα, του μεγάλου παγκόσμιου Έλληνα».