30 Ιουνίου 2011

Θρασύτατη απάντηση του δημάρχου Κομοτηνής σε ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ για την ύποπτη δραστηριότητα του μουσουλμάνου αντιδημάρχου του

«Αν θέλουν οι κύριοι βουλευτές να βοηθήσουν, ας στηρίζουν έμπρακτα την ανάπτυξη της Θράκης μας με έργα και όχι με λόγια», αναφέρει με περισσό θράσος σε έγγραφό του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερωτήσεων των βουλευτών του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου και Ηλία Πολατίδη αναφορικά με τη ύποπτη δραστηριότητα του μουσουλμάνου αντιδημάρχου Κομοτηνής.

Οι δύο βουλευτές είχαν απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επικαλούμενοι δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου στη Θράκη σύμφωνα με τα οποία ο αντιδήμαρχος της Κομοτηνής Μολλά Ισά Ριτβάν παρέστη στις εκδηλώσεις για τις αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Αλληλοβοηθείας Τούρκων Δυτικής Θράκης» που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, σύλλογος που «επανειλημμένως, δια των εκάστοτε Προέδρων του, έχει προβεί σε ανθελληνικές δραστηριότητες με κυρίαρχο αίτημα την ανεξαρτησία της Δυτικής Θράκης».

Προς απάντηση των δύο ερωτήσεων διαβιβάστηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Εσωτερικών, έγγραφο του Δημάρχου Κομοτηνής με το οποίο οι δύο βουλευτές ενημερώνονται ότι «ο κ. Μολλά Ισά Ριτβάν βρέθηκε ιδιωτικώς στην Κωνσταντινούπολη και ως ιδιώτης παρέστη σε εκδήλωση συλλόγου, τον οποίο κατά καιρούς (και πρόσφατα) έχουν επισκεφθεί και έχουν παραβρεθεί σε εκδηλώσεις του βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου (τουλάχιστον δύο κομμάτων), δήμαρχοι (χριστιανοί και μουσουλμάνοι), αντινομάρχες (χριστιανοί και μουσουλμάνοι), καθώς και άλλα στελέχη της περιοχής». Τα σχετικά στοιχεία οφείλουν να αναζητηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον κρίνετε ότι συντρέχουν λόγοι. Σε κάθε περίπτωση εμείς τα διαθέτουμε, τονίζει ο Δήμαρχος Κομοτηνής και προσθέτει ότι «ο κ. Μολλά Ισά Ριτβάν διαβεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος του συγκεκριμένου συλλόγου και ουδέν στοιχείο τεκμηριώνει το αντίθετο, άρα η σημαία εκφράζει και αφορά τα μέλη και όχι τον ίδιο». Οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ ενημερώνονται επιπλέον ότι «σε καμία φωτογραφία δεν εμφανίζεται πανηγυρίζων, υπό καμία σημαία. Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι απολύτως ψευδή».

«Προκαλεί εύλογη εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι σήμερα ανακάλυψαν…το φεγγάρι και επικαλούνται το Εθνικό Συμφέρον ενώ στην ουσία το τορπιλίζουν», καταγγέλλει ο Δήμαρχος Κομοτηνής για να υπογραμμίσει ότι «ο πατριωτισμός δεν κρίνεται στα εντός των τειχών σαλόνια. Ο πατριωτισμός για μας, που γεννηθήκαμε, ζούμε και θα πεθάνουμε στη Θράκη, αποτελεί εγγενές κομμάτι του αξιακού μας DNA και δεν μας χρειάζονται ούτε κοινοβουλευτικός ούτε κανενός άλλου είδους έλεγχος, προκειμένου να τον περιφρουρούμε και να τον προβάλλουμε ως συνεχή και ακράδαντη ιδεολογική μας πεποίθηση». Τέλος, ο κ. Γ. Πετρίδης καλεί τους βουλευτές «αν θέλουν να βοηθήσουν, να στηρίξουν έμπρακτα την ανάπτυξη της Θράκης όχι με έργα και όχι με λόγια», γιατί «μόνο έτσι θα την θωρακίσουν». «Αλλιώς αφήστε μας ήσυχους να δίνουμε, όπως μάθαμε χρόνια τώρα, τον δικό μας καθημερινό Πατριωτικό Αγώνα», καταλήγει ο Δήμαρχος Κομοτηνής.

«Το ζήτημα που έχει προκύψει, είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, αφού φέρνει στην επιφάνεια, το γεγονός ότι όποιος είναι δημόσιο πρόσωπο, με κάποιο πολιτικό αξίωμα, μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει επικαλούμενος, όπως τον εξυπηρετεί κατά περίπτωση, τα προσωπικά δημοκρατικά δικαιώματα», είχε επισημάνει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος που είχε καλέσει το Υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προς το συγκεκριμένο τοπικό στέλεχος. Αλλά και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης είχε ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να πάρει θέση αν συμβιβάζεται το αξίωμα του αντιδημάρχου ελληνικής πόλεως με την ιδιότητα μέλους σε ανθελληνικό σωματείο της Τουρκίας το οποίο έχει στόχο την προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης.