08 Ιουνίου 2011

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΈΧΩ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΩ»

http://images.inews.gr/68/samaras-kanena-endechomeno-synainesis.jpgΠολιτική παράνοια αποτελεί χωρίς άλλο η επιµονή της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου στην αποτυχηµένη συνταγή του Μνηµονίου. Ακολουθώντας την ίδια λανθασµένη πολιτική ελπίζει σε διαφορετικά αποτελέσµατα και δεν αντιλαµβάνεται ότι µε το Μεσοπρόθεσµο ∆ηµοσιονοµικό Πρόγραµµα το µόνο που θα καταφέρει είναι ένα ακόµη πλήγµα στην καταρρακωµένη Οικονοµία και µεγαλύτερη απελπισία στην ελληνική κοινωνία.

Ένα χρόνο µετά την εφαρµογή των ασφυκτικών όρων του Μνηµονίου ο κόσµος είναι καθολικά δυσαρεστηµένος γιατί υφίσταται δυσβάστακτες θυσίες χωρίς κανένα απολύτως ορατό αποτέλεσµα και ελπίδα, ενώ ο κίνδυνος της χρεοκοπίας παραµένει ως απειλή και καλλιεργείται κατά το δοκούν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόµµατα και κοµµατίδια. Και στην προσπάθειά τους, να δηµιουργήσουν εντυπώσεις, δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι σε αυτή την κρίσιµη καµπή η χώρα δεν κυβερνάται µε εντυπώσεις, δεν διστάζουν να παίξουν ακόµη και µε τους θεσµούς.

Επιλέγοντας το ρόλο του θεατή, η κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση, αναζητά διακαώς συνενόχους και πυροδοτεί σενάρια καταστροφής και εκλογών.

Φρένο σε αυτόν τον κατήφορο αποτελεί η υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος αφουγκράζεται την κοινωνία, αντιλαµβάνεται την αγωνία των πολιτών και τις ειρηνικές διαµαρτυρίες καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει την πολιτική που διαλύει και ισοπεδώνει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Σε όλες τις εµφανίσεις του, ο πρόεδρος της Ν∆ κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση απέναντι στο Μνηµόνιο. Ξεκαθαρίζει ότι δεν φοβάται τις εκλογές, ωστόσο τονίζει ότι
εάν γίνουν θα γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν µπορεί να κυβερνήσει και υπενθυµίζει ότι η επαναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου και η επανεκκίνηση της Οικονοµίας είναι ο µόνος δρόµος εξόδου.

Στην πρώτη γραµµή της µάχης για την ανάκαµψη της χώρας, ο Αντώνης Σαµαράς, ο οποίος έχει αποδείξει µε το παρελθόν του ότι όταν λέει όχι το εννοεί, παρουσιάζει τεκµηριωµένες προτάσεις, αναλαµβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες και πραγµατοποιεί επαφές µε τους ευρωπαίους εταίρους αποδεικνύοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης του
απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Η Ν∆ είναι σήµερα η µόνη δύναµη που αντιστέκεται στο Μνηµόνιο και η αντίσταση αυτή δεν γίνεται µε καταγγελίες εκ του ασφαλούς, αλλά µε την προώθηση άλλου δρόµου. Και αυτός ο δρόµος απέχει παρασάγγας από την αποτυχηµέ-
νη συνταγή που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.

Η δέσµευση του Αντώνη Σαµαρά είναι σαφής: «Τους όρους του Μνηµονίου θα τους αλλάξουµε! ∆εν τους αντέχει η Οικονοµία, ούτε η κοινωνία. Ας το καταλάβουν, δεν παγιδεύουν εµάς, εκτίθενται εκείνοι απέναντι στο λαό που ακούει ότι τώρα διαρρέουν ότι θα φορολογήσουν όσους βγάζουν πάνω από 500 ευρώ το µήνα! Σε αυτό θέλουν να συναινέσουµε.

Ε λοιπόν, ούτε να το σκέφτονται ».