06 Ιουνίου 2011

ΠΓΔΜ: Η αστυνομία συνέλαβε τον Λιούμπε Μπόσκοσκι, αρχηγό ενός μικρού κόμματος

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε το απόγευμα στα Σκόπια τον Λιούμπε Μπόσκοσκι, αρχηγό του μικρού κόμματος “Ενωμένοι για τη Μακεδονία”, για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του. Στο αυτοκίνητο του Λ. Μπόσκοσκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς προέρχεται από το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι από το οποίο αποχώρησε πριν από δύο χρόνια και προχώρησε στην ίδρυση δικού του κόμματος.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Μπόσκοσκι κατηγορούσε συνεχώς τον Νίκολα Γκρούεφσκι και τον επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας της ΠΓΔΜ, Σάσο Μιάλκοφ (συγγενικό πρόσωπο του κ. Γκρούεφσκι) για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και για παράνομο προσωπικό πλουτισμό.

Το κόμμα του Λ. Μπόσκοσκι απέσπασε μικρό ποσοστό στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ και δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Ο Μπόσκοσκι είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ την περίοδο 2001-2002 στην κυβέρνηση του Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι.

Είχε κατηγορηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά Αλβανών πολιτών στη διάρκεια της διεθνοτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ το 2001, την περίοδο που ήταν υπουργός Εσωτερικών, όμως η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης ήταν αθωωτική.