19 Ιουνίου 2011

το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει ποτέ…

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
Πολιτικό στέλεχος ΝΔ Αχαΐας

Ολόκληρη τελικά η παράσταση του κωμικοτραγικού κυβερνητικού ανασχηματισμού και των παρασκηνίων του, λες και έγινε για ένα μόνον πρόσωπο. Αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, του νέου «τσάρου» της Ελληνικής οικονομίας. Κι’ αυτό από δύο μοιραίες σατανικές συμπτώσεις.

Την υπαναχώρηση Παπανδρέου--μετά τις άγριες εσωκομματικές πιέσεις, για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την Ν.Δ. και με «ουδέτερο» πρωθυπουργό, όπως είχε συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και την οριστική άρνηση του τ. αν/δρου της Ε.Κ.Τ. κ. Λουκά Παπαδήμου, να αναλάβει αυτός τον πολύ δύσκολο θώκο.

Και έτσι τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος από αρχηγός των ατάκτων προέκυψε νομοταγής αντιπρόεδρος και παντοδύναμος υπουργός οικονομίας για να συνεχίσει ο περισπούδαστος τις κατεδαφίσεις του προκατόχου του, έστω και με καλύτερο ρητορικό περιτύλιγμα.

Τόσος δηλαδή σοβαρός σχεδιασμός στις κρίσιμες επιλογές των ημερών.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λοιπόν ο λόγος, τον πολιτικό άνδρα που λίγες μόλις ώρες πριν την συγκατάθεση και ενθρόνιση του πολλοί προεδρικοί βουλευτές τον φωτογράφιζαν αλλά και τον τρομοκρατούσαν με βαριές δηλώσεις σαν πρωτομάστορα μιας νέας, τύπου ’65 αποστασίας εις βάρος του πρωθυπουργού!!

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο λόγος, για τον οποίο ακόμα και φίλοι του παραδέχονται πως παρά την ευρυμάθεια του δεν παύει να είναι πάντα ένας παρορμητικός, απρόβλεπτος και νάρκισσος βερμπαλιστής πολιτικός που αγωνιά και ασθμαίνει να ξεσκαλώσει τον Παπανδρέου και να σκαρφαλώσει αυτός στην ηγεσία του Πασοκ, αλλά και της χώρας.

Ας ξαναμιλήσουμε όμως για τον περιβόητο κυβερνητικό ανασχηματισμό, που περιφρονητικά αδιάφορο άφησε τον χειμαζόμενο λαό και που το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι πως κατάφερε να υποτάξει και να εξευτελίσει, αντί ενός μόνον πινακίου φακής πρόσκαιρης και φτηνής δόξας, τους μέχρι χθες ασυμβίβαστους αντάρτες της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που…για το καλό του τόπου πρόδωσαν τις ιδέες τους.

Με πρώτο και καλύτερο τον γνωστό μαϊντανό των ΜΜΕ Παντελή Οικονόμου, που οι επίγονοι του πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι για την συνέπεια των λόγων και των έργων του.

Και δίπλα σε αυτόν αλλά και στους άλλους ριψάσπιδες μαζί και ολόκληρη η παρέα από τους «τζάμπα μάγκες» βουλευτές, που ενώ ως τώρα διαφωνούσαν, κραύγαζαν και μάζευαν υπογραφές κατά του μνημονίου, αύριο με κλειστά τα μάτια θα ψηφίσουν και το πακέτο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος--σφαγείου σε ένα μάλιστα μόνον άρθρο!!!

Σε ένα μόνο άρθρο που θα κλείνει μέσα του την ντροπή της δημοκρατίας, την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, το ξεγύμνωμα του τάχα σοσιαλισμού τους και το ξεμασκάρεμα της δήθεν συναίνεσης που επικαλούνται.

Τελικά το Πασοκ δεν αλλάζει ποτέ, έχει ειπωθεί.
Έτσι ξεκίνησε και έτσι θα συνεχίζει πάντα.
Να εξαπατά, να εκμαυλίζει και να κυβερνά δυστυχώς και σήμερα την πατρίδα μας.
Και έτσι τελικά μας προέκυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας που μέχρι πριν λίγο σχεδίαζε μια νέα αποστασία, όπως κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σαφώς υπαιχτηκαν σε δηλώσεις τους