12 Ιουνίου 2011

Δηλ. αν ο Νικητιάδης ήταν ΓΓ του ΠΑΣΟΚ θα συναντιόταν με τον ΓΑΠ για να τον πείσει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ;

Μετά από 9 μέρες ταξιδάκι στις ΗΠΑ ο Νικητιάδης έδωσε συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη για τις επαφές προβολής της Ελλάδας και είπε ότι φέτος θα αυξηθεί ο τουρισμός από τη Ρωσία!!! Για τέτοια επιτυχία του ταξιδιού του μιλάμε!

Βαρυσήμαντες συναντήσεις είχε και με όλους σχεδόν τους ελληνοαμερικάνους προκειμένου να τους πείσει να προβάλουν τη χώρα μας κάτι που τα "γαϊδούρια" δεν κάνουν και περίμεναν τον Νικητιάδη να τους το πει!... Είναι κάτι σαν να λέμε: Ο Καρχιμάκης συναντήθηκε με τον ΓΑΠ για να τον πείσει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ... έ είχε και κάτι συναντήσεις με αμερικάνους αλλά δεν ανέφερε με ποιους παρά μόνο τους χαρακτήρισε "πανίσχυρους"

Δείτε με ποιους συναντήθηκε και θα καταλάβετε πόσους αμερικάνους τουρίστες [αμερικάνους γιατί οι ελληνοαμερικάνοι έρχονται αν μπορούν και δεν χρειάζονται το ψηστήρι του Νικητιάδη] θα μας φέρει. Όπως ανέφερε έκανε τα εξής:

- Χαιρετισμό κατά την τελετή αποφοίτησης 35 μαθητών και μαθητριών του μοναδικού ελληνικού λυκείου στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ανήκει στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια.

- Συναντήθηκε με τη ρεπουμπλικανή γερουσιαστή του Μέιν, Ελληνοαμερικανίδα Ολυμπία Σνόου, η οποία εξέφρασε την "πλήρη υποστήριξή" της στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδας για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση!!!

- Ξεκοιλιάστηκε σε δείπνο, μέσα στα πλαίσια απονομής των βραβείων Gabby, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Μάικλ Δουκάκη (υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ το 1988), Τζον Σαρμπάνη (Δημοκρατικό βουλευτή), Τζέιμς Γιαννόπουλο (πρόεδρο της Fox), Ολυμπία Δουκάκη (βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό) και αρκετούς άλλους.

- Μίλησε σε συγκέντρωση 250 και πλέον ομογενών στη Βαλτιμόρη, "κατά την οποία εκδηλώθηκε, για μια ακόμη φορά, ο πατριωτισμός και η αγάπη των ομογενών για την Ελλάδα", όπως επισήμανε.

- Έκανε την πρώτη συνάντηση που είχε Έλληνας αξιωματούχους με ένα από τους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς, με σημαντικές πολιτικές γνωριμίες στις ΗΠΑ, τον δικηγόρο, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ της Βαλτιμόρης "Baltimore Orioles", Πίτερ Άντζελο, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.

"Ο άνθρωπος θέλει να επενδύσει στη χώρα μας. Εκδήλωσε ουσιαστικό ενδιαφέρον και θα περιμένουμε να δοθεί συνέχεια στους στόχους μας", υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης, σημειώνοντας ότι "αρκεί να διαπιστώσει ότι η γραφειοκρατία χτυπήθηκε και ότι οι επενδύσεις του θα πιάσουν τόπο".

- Ξεκοιλιάστηκε πάλι στο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νιού Τζέρσεϊ, με τιμώμενο πρόσωπο το ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρό της, Ανδρέα Κωμοδρόμο. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Αμερικανούς βουλευτές, μεταξύ των οποίων και το δημοκρατικό βουλευτή του Νιού Τζέρσεϊ, Ντόναλντ Πέιν, ο οποίος είναι ούτως ή άλλως φιλέλληνας, τον οποίο ευχαρίστησε εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την πρωτοβουλία του να καταθέσει στην αμερικανική Βουλή σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο καλείτο η βρετανική κυβέρνηση να άρχιζε διαπραγματεύσεις με την ελληνική το συντομότερο δυνατόν, για να διευκολυνόταν η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

- Συναντήθηκε με "σημαντικούς επιχειρηματίες", ελληνικής καταγωγής και μη, καθώς και με στελέχη επενδυτικών ομίλων, ταξιδιωτικών οργανισμών και αεροπορικών εταιριών, σημειώνοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον για καθιέρωση νέων πτήσεων από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και αντιστρόφως. Εννοείται ότι δεν ανέφερε κανένα όνομα πχ. ταξιδιωτικού γραφείου και το μόνο συγκεκριμένο που ανέφερε ήταν ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ολυμπιακής [!!!! Φοβερό!!! Έπεισε την Ολυμπιακή να προβάλει την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό!!!] και της Hellenic Imperial Airways, η οποία πολύ πριν φτάσει ο Νικητιάδης στις ΗΠΑ είχε ανακοινώσει μετά από πολύμηνη προετοιμασία την έναρξη αεροπορικών πτήσεων από τις 24 Ιουνίου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και αντιστρόφως, με τέσσερις τακτικές πτήσεις την εβδομάδα.

- Είχε επαφές που είχε με "πανίσχυρα πρόσωπα" του χώρου της κρουαζιέρας, χωρίς πάλι να κατονομάσει κανέναν!!, υπογραμμίζοντας ότι "θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους την Ελλάδα, θέλουν να βοηθήσουν την χώρα μας και οι προοπτικές είναι τεράστιες, αλλά δίνουν μεγάλη σημασία στις σωστές υποδομές και στην ασφάλεια".

- Συναντήθηκε με ελληνικής καταγωγής άτομα που έχουν δικές τους εταιρείες στον τουριστικό χώρο ή είναι στελέχη σε μεγάλες εταιρίες και, όπως τόνισε, "όλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μας βοηθήσουν σ' αυτή τη δοκιμασία που διέρχεται η χώρα μας".

- Είχε επαφές με ανθρώπους που επενδύουν στη δημιουργία γηπέδων γκολφ, ενισχύοντας έτσι ένα κομμάτι του τουριστικού ενδιαφέροντος. Δηλ. πόσα γήπεδα γκόλφ θα φτιάξουν αυτοί στην Ελλάδα και πόσοι αμερικάνοι θα έρθουν για να παίξουν γκόλφ στην Ελλάδα; Ακόμη συναντήθηκε και με ομογενείς που διατηρούν σωματεία μόνο για φίλους του γκολφ και οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια για να δημιουργηθούν και στη χώρα μας σύγχρονες υποδομές για το συγκεκριμένο άθλημα.

- Είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών και φορέων που ασχολούνται με το θρησκευτικό τουρισμό [!!!! Θα φέρει και Σιεντολόγους;], διαπιστώνοντας ότι "διαφαίνονται ενθαρρυντικές ενδείξεις" και ότι "γι' όλα αυτά χρειάζεται επαγγελματισμός, σοβαρότητα και υπεύθυνη πολιτική που θα στηρίζεται σε μελετημένα έργα, συγκεκριμένες προτάσεις, που θα πείθουν και όχι πρόχειρες και βεβιασμένες κινήσεις"... στοιχεία που αν μη τι άλλο το ΠΑΣΟΚ τα διαθέτει γι' αυτό οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό.

- Κορωνίδα της επίσκεψης στις ΗΠΑ ήταν η παρουσία του στο φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της εθνικής μας ομάδας και της αντίστοιχης ομάδας του Εκουαδόρ, ο οποίος είχε λήξει 1-1 και είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον Σάντος και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας!!!!

- Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει και η προβολή της μεσογειακής δίαιτας του ΓΑΠ οπότε ο Νικητιάδης συναντήθηκε με στελέχη του μεγάλου συνεταιρισμού Ελληνοαμερικανών εστιατόρων Αμερικής "Pan Gregorian Enterprises", στους οποίους πρότεινε να αγοράζουν ελληνικά κονσερβοποιημένα ντολμαδάκια!!!

Α! Τους πρότεινε και ένα χάρτη "χάρτη γευσιγνωσίας" της Ελλάδας, με ειδική σήμανση περιοχών, όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να γευτεί τη γνήσια ελληνική παραδοσιακή, εξηγώντας και προωθώντας το πρόγραμμα για το "ελληνικό πρωινό"... μάλλον όμως πρέπει να τον φτιάξουν μόνοι τους καθώς αυτός δεν προλαβαίνει...