20 Ιουνίου 2011

Γ. Μιχελάκης για τις συζητήσεις στο eurogroup την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τις πρόωρες εκλογές

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/mixelakis-good1.jpgΗ ΝΔ συμφωνεί ως προς τους στόχους, αλλά διαφωνεί ως προς τους τρόπους με τους οποίους επιδιώκεται η επίτευξη των στόχων του Μνημονίου.

"Είναι βασική μας θέση η μείωση του ελλείμματος και του χρέους", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος συμπλήρωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί και στα καθοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις και γενικότερα η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η δραστική μείωση της κρατικής σπατάλης, η κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, το πάγωμα των προσλήψεων κάθε τρία χρόνια και αμέσως μετά η εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε πως για να υπάρξει επανεκκίνηση της Οικονομίας πρέπει να εφαρμοστούν οι προτάσεις που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο ΙΙ και ζήτησε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα το ζωτικό πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά. Για το σκοπό αυτό κάλεσε, εκ νέου, τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να αξιοποιήσει άμεσα τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Παγκόσμια Τράπεζα, να βάλει μπροστά τα έργα συμβάσεων παραχώρησης που έχουν ουσιαστικά σταματήσει, να επισπεύσει την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, να προχωρήσει στον αναγκαίο συμψηφισμό για χρέη από και προς το Δημόσιο και να συνεχιστεί η παροχή εγγυήσεων προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο, έτσι ώστε, όπως τόνισε, οι πιστώσεις αυτές να φτάσουν στην πραγματική οικονομία.

Δεν θέλησε η ΝΔ να δώσει σήμερα συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για το θέμα απάντησε με τη φράση: "Κανένα σχόλιο".

"Στόχος μας είναι η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη και θεωρώ πως αυτό είναι εφικτό", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας στο ερώτημα αν οι πρόωρες εκλογές θα οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο και σε ακυβερνησία.