30 Ιουνίου 2011

Γερμανία: «Κοντά» σε συμφωνία για την επαναγορά των ομολόγων της Ελλάδας στη λήξη τους (rollover) η κυβέρνηση με τις τράπεζες

Μετά το πέρας των συνομιλιών αναμένεται να μιλήσει για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε σε συνέντευξη τύπου που έχει ανακοινωθεί για τις 5

Γερμανικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί θεσμοί αναμένεται να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία με την κυβέρνηση όσον αφορά τη συμφωνία επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων στη λήξη τους (rollover), δήλωσαν αξιωματούχοι στο Βερολίνο.

«Είμαστε κοντά, αλλά υπάρχουν ακόμη ορισμένα θέματα που πρέπει να τύχουν επεξεργασίας», είπε ένας αξιωματούχος προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμα επιτευχθεί οριστική συμφωνία.

Οι δηλώσεις αυτές απηχούν εκείνες που έκαναν χθες οι επικεφαλής δύο εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Γερμανίας. Ο επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ Γιόζεφ Άκερμαν και ο επικεφαλής της Κόμερτσμπανκ Μάρτιν Μπλέσινγκ είπαν σε μια διάσκεψη την οποία διοργάνωσε το συντηρητικό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χθες ότι είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης για την αποφυγή μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη.

Οι σημερινές επαφές ανάμεσα στις τράπεζες και κυβερνητικούς αξιωματούχους υπό τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ανώτατα στελέχη τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών γίνονται ενώ στην Αθήνα αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη βουλή ο εφαρμοστικός νόμος για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής.