14 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι «χάκεψαν» το site της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Κανείς δεν μπορεί να μπει στο επίσημο site της Προεδρίας της Δημοκρατίας από νωρίς το απόγευμα και ως αυτήν την στιγμή, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε από «αγανακτισμένους» χάκερς. Ο άγνωστος (ή άγνωστοι) κατάφεραν μάλιστα να αναρτήσουν κείμενο και να ανεβάσουν βίντεο στο site της Προεδρίας της Δημοκρατίας με τα συνθήματα που τόσες μέρες ακούγονται στην Πλατεία Συντάγματος.

Εχοντας ως υπογραφή το όνομα «Orestis», ο χάκερ (ή οι χάκερς) ανήρτησε το εξής κείμενο: «ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ! Είμαστε εδώ δυνατοί και πολλοί κανείς δεν μπορεί να μας θάψει πλέον κανείς δεν μπορεί να μας εκμεταλλευτεί, μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε θέλουμε τα όνειρα μας με σάρκα και οστά, θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε να αναπνεύσουμε ελευθερία , ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!».

Η επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ωστόσο πλέον το κείμενο αυτό έχει κατεβεί. Όπως είναι φυσιολογικό, καθώς πρόκειται για κυβερνοεπίθεση στο site του πρώτου πολίτη της χώρας και του πιο σημαντικού θεσμού της, η υπόθεση απασχολεί ήδη το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

star.gr