21 Ιουνίου 2011

Φοβερή εντύπωση έκανε στους Γερμανούς ο Μπένυ!!! Tagesspiegel: “Άχρωμος” και “αδαής” ο Βενιζέλος

http://img229.imageshack.us/img229/3611/bennypf5.jpgΑνταπόκριση του Κρίστοφερ Τσίντλερ από τις Βρυξέλλες για την «Tagesspiegel» περιγράφει την ατμόσφαιρα που επικράτησε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ευ. Βενιζέλος γνωρίζει καλά ότι έχει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που μπορεί να θεωρηθεί εκβιασμός (εκ μέρους των δανειστών).

Όταν βγήκε στη 01.00 τα μεσάνυκτα από την αίθουσα των συνεδριάσεων, η διαπραγμάτευση είχε αφήσει τα σημάδια της ακόμα και στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

Κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο του, δεν είχε απομείνει τίποτα πλέον από το κέφι με το οποίο επτά ώρες πριν του είχε ανατεθεί από τον έλληνα Πρωθυπουργό το πόστο αυτό: «“Είμαι το νέο θύμα” είχε πει τότε γελώντας και αυτοσαρκαζόμενος (κατά την είσοδό του)».

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει τη δήλωση του πρώην υπουργού Αμυνας, ο οποίος κατά την ορκωμοσία του είπε ότι μπαίνει τώρα στον αληθινό πόλεμο, και παρατηρεί ότι «τη μάχη αυτή την έχασε. Φεύγει σκυθρωπός και δεν ακούει πια πως μιλάνε πίσω από την πλάτη οι συνδαιτυμόνες του για το πόσο “άχρωμος” και “αδαής” ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε αυτή την τόσο σημαντική για τη χώρα συνάντηση».

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=407396&h1=true