21 Ιουλίου 2011

Αυστραλία: Πάνω από 1.2 εκ. δολάρια δωρεές του Ελληνικού Συλλόγου Διαβητικών, για την καταπολέμηση του διαβήτη

Περισσότερο από 1,2 εκ. δολάρια προσέφερε τα τελευταία 24 χρόνια η ελληνική παροικία του Σίδνεϊ στο νοσοκομείο Παίδων του Westmead, μέσω του Ελληνικού Συλλόγου Διαβητικών, με στόχο την ενίσχυση της καταπολέμησης του διαβήτη.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», δεν φείσθηκαν λόγων και επαίνων τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την ελληνική παροικία, αποδεχόμενοι, σε ειδική εκδήλωση, την τελευταία δωρεά του Συλλόγου, ύψους 21.000 δολαρίων.

«Αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση και για τις άλλες εθνικές παροικίες αλλά και για την αυστραλιανή κοινωνία γενικότερα», είπε μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και συνδιευθύντρια του Ινστιτούτου Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη Kim Donaghue, η οποία παρέλαβε την χρηματική επιταγή από την πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών, Μαρία Μπουζάνη.

Με τα χρήματα που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ο Σύλλογος, με την συνδρομή και άλλων φορέων, όπως του Ραδιομαραθωνίου της Λαϊκής Τράπεζας και του ιδρύματος Athanase Yenibis Foundation, έχουν αποκτηθεί μηχανήματα που εξυπηρετούν παιδιά που πάσχουν από διαβήτη. Με την τελευταία δωρεά θα αγοραστεί μηχάνημα το οποίο θα μετρά την βλάβη που προκαλεί ο διαβήτης στο ανθρώπινο δέρμα, μέσω του αυτόφθορισμού (auto-fluorescence).