21 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Σε αποκλεισμό των κεντρικών εξόδων της πόλης προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Κεντρικούς κόμβους, στις τρείς εξόδους της πόλης, απέκλεισαν με τα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες ταξί, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους.

Ταξί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν πριν από τρία τέταρτα, την ε. ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στο ύψος της Καρδίας. Πριν μισή ώρα έκλεισε και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, στο Δερβένι και πριν από λίγο η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς.

«Συμμετέχουν χίλια πεντακόσια ταξί από τη Θεσσαλονίκη και όλα της Χαλκιδικής, περίπου εκατόν πενήντα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σωματείου «ΕΡΜΗΣ» Δημήτρης Καρατάκης.

Οι ιδιοκτήτες ταξί κινήθηκαν από το Φοίνικα, όπου είχαν συγκεντρωθεί το πρωί, μέσω της περιφερειακής οδού για τα δυτικά, αποφεύγοντας να δημιουργήσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης. Δεν έχουν ανακοινώσει το χρόνο αποκλεισμού των δρόμων. Επισημαίνουν όμως, ότι «στόχος τους δεν είναι να δημιουργήσουν γενικότερο πρόβλημα στην κοινωνία» και ότι οι αποκλεισμοί έχουν "συμβολικό" χαρακτήρα. Η κίνηση διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.