13 Ιουλίου 2011

Οι συγγενείς των θυμάτων και όλη η Κύπρος ζητάει δικαιοσύνη εδώ και τώρα-Κηδεύονται οι 8 από τους 12 ήρωες της κυπριακής τραγωδίας

Το χειροκρότημα του πλήθους παρατεταμένο. “Ήρωες ήρωες” να φωνάζει ο κόσμος. Και οι ήρωες αναπαύονται πλέον στον τόπο που γεννήθηκαν αλλά και πέθαναν για χάρη αυτού του τόπου.

Το πρωί έγινε η κηδεία του προαχθέντος, μετά θάνατον σε Πλοίαρχο, Λάμπρο Λάμπρου, Διοικητή της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ο οποίος έχασε την ζωή του στη φονική έκρηξη της Δευτέρας.

Παρόντες στην νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοντού, στην Λάρνακα, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Όμως το πλήθος δεν ήθελε ένα τέτοιο στεφάνι ντροπή όπως είπαν. Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε να καταθέσει το στεφάνι το πλήθος φώναζε “παραιτηθείτε”!

Ο δε ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής Αμμοχώστου, Ζαχαρίας Κουλίας, καταχειροκροτήθηκε την ώρα της κατάθεσης του δικού του στεφάνου.

Στις 10:00 το πρωί, τελέστηκε και η κηδεία του προαχθέντος, μετά θάνατον σε λοχία, Παναγιώτη Θεοφίλου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον Θεοφίλου στην τελευταία του κατοικία