13 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Άφαντες οι επιστολές του ήρωα διοικητή Ιωαννίδη

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/0/2/6/401026/ioannidisethnosimo_474x518.JPG«Φτερά» έκαναν από το ΓΕΕΦ και από το Υπουργείο Άμυνας οι επιστολές που έστελνε ο αείμνηστος διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού, ο ελληνόψυχος πλοίαρχος Αντρέας Ιωαννίδης. Η έκταση, η έμφαση και το βάρος που δόθηκε από όλους αναφορικά με τις προειδοποιητικές επιστολές του Αντρέα Ιωαννίδη προς την ηγεσία του ΓΕΕΦ προφανώς ενόχλησαν κάποιους σε τέτοιο βαθμό που την Τρίτη, μια ημέρα μετά το μακελειό, οι επιστολές ήταν άφαντες.

Μάλιστα, ενώ τη Δευτέρα διάφορες πηγές επιβεβαίωναν την αποστολή των επιστολών από τον πλοίαρχο προς το ΓΕΕΦ, χθες Τρίτη η επιβεβαίωση ύπαρξης της αναφοράς γινόταν με το στανιό, ενώ με την πάροδο του χρόνου «άλλαξαν τα δεδομένα».

Πλέον οι ισχυρισμοί που δίνονται από το ΓΕΕΦ είναι ότι ουδέποτε υπήρξε γραπτή αναφορά του διοικητή Ναυτικού για τα εμπορευματοκιβώτια και ότι η όποια ενημέρωση έγινε προφορικά.

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», ο πλοίαρχος Αντρέας Ιωαννίδης ενημέρωσε την ηγεσία του ΓΕΕΦ τουλάχιστον με δύο επιστολές ότι εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι από την αποθήκευση των 98 εμπορευματοκιβωτίων στη ναυτική βάση. Μάλιστα, η μία από τις δύο επιστολές στάληκε την περασμένη βδομάδα και αποτέλεσε την αφορμή για να επισκεφθεί εκ νέου τη μονάδα η επιτροπή του ΓΕΕΦ που συστάθηκε για το θέμα.

Οι συγκεκριμένες επιστολές, εφόσον εμφανιστούν, αναμένεται να αποτελέσουν δυνατό χαρτί στα χέρια των ανακριτών που διερευνούν την υπόθεση.