25 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: Σε προσωρινή κράτηση 8 εβδ. ο σιωνιστής μακελάρης-Μιλάει για ύπαρξη "άλλων δύο πυρήνων"-Είχε προσπαθήσει ν' αγοράσει όπλα απ' την Τσεχία

Εντολή να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση 8 εβδομάδων, έδωσε σήμερα ο δικαστής Κιμ Χέγκερ, στον οποίο παρουσιάστηκε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι είναι ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής με τους 93 νεκρούς στη Νορβηγία. Ο κατηγορούμενος δήλωσε επίσης σήμερα στο δικαστήριο ότι έχει άλλες δύο ομάδες συνεργατών.

Η περίοδος αυτή κράτησης του Μπρέιβικ μπορεί να παραταθεί, προσέθεσε ο δικαστής, σημειώνοντας ότι αποφάσισε να θέσει τον κατηγορούμενο υπό προσωρινή κράτηση 8 εβδομάδων, κατά την οποία δεν θα του επιτρέπονται η αλληλογραφία, η ενημέρωση από τα μμε και οι επισκέψεις, με μόνη εξαίρεση το δικηγόρο του.

Ο δικαστής διευκρίνισε ότι τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες ο κατηγορούμενος θα τεθεί σε πλήρη απομόνωση.

Κατά την ακρόασή του, ο ύποπτος αναγνώρισε ότι διέπραξε τις δύο επιθέσεις, αλλά δεν δήλωσε ένοχος και σημείωσε ότι στόχος του ήταν να υπερασπιστεί τη χώρα του και την Ευρώπη από το Ισλάμ και τον μαρξισμό, σημείωσε ο Χέγκερ.

"Εξ'όσων κατανοεί το δικαστήριο, ο ύποπτος κρίνει ότι έπρεπε να διαπράξει αυτές τις ενέργειες για 'να σώσει τη Νορβηγία και τη δυτική Ευρώπη από, μεταξύ άλλων, τον πολιτιστικό μαρξισμό και μια μουσουλμανική εισβολή'", δήλωσε ο δικαστής επικαλούμενος τις δηλώσεις του κατηγορουμένου.

Κατά την ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο Μπρέιβικ, στον οποίο δεν είχε δοθεί άδεια να παρουσιαστεί με στολή όπως είχε ζητήσει κατά την ανάκρισή του, έκανε επίσης λόγο για την ύπαρξη "άλλων δύο πυρήνων" στην οργάνωσή του.

"Ο κατηγορούμενος έκανε σήμερα δηλώσεις που χρειάζονται περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβανομένης αυτής ότι 'υπάρχουν άλλοι δύο πυρήνες στην οργάνωσή μας'", σημείωσε επίσης ο δικαστής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Κατά την ανάκρισή του ο Μπρέιβικ είχε δηλώσει ότι ενήργησε μόνος.

"Η επιχείρηση δεν είχε στόχο την πρόκληση των μέγιστων δυνατών απωλειών, αλλά να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα που δεν θα μπορούσε να παραβλεφθεί", προσέθεσε επίσης ο Χέγκερ, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Μπρέιβικ.

Στην ουσία, ο ύποπτος προσάπτει στο κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Νορβηγίας ότι "εισάγει μαζικά μουσουλμάνους", ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, "κανένας με λίγη συνείδηση δεν μπορεί να επιτρέψει να αποικιστεί η χώρα από τους μουσουλμάνους".

Οι δύο επιθέσεις της Παρασκευής είχαν φανερά στόχο το Εργατικό Κόμμα: η πρώτη με τη χρήση βόμβας έγινε κατά της έδρας της κυβέρνησης στο Όσλο και η δεύτερη με τη χρήση όπλου έγινε σε κατασκήνωση της νεολαίας των Εργατικών στο νησί Οτόγια.

Καταφερόμενος κατά της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, ο Μπρέιβικ δήλωσε επίσης ότι ήθελε να "σταματήσει τη στρατολόγηση" νέων από το Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, διευκρίνισε επίσης ο Χέγκερ.

"Υπάρχουν συμπαγείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μια δημόσια ακροαματική διαδικασία, παρουσία του υπόπτου, μπορεί να προκαλέσει μια ασυνήθιστη και εξαιρετικά ευαίσθητη κατάσταση όσον αφορά την έρευνα και την ασφάλεια", δήλωσε επίσης ο δικαστής εξηγώντας την απόφασή του να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η ακροαματική διαδικασία.

Παράλληλα τσεχικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι Μπρέιβικ είχε προσπαθήσει άνευ επιτυχίας να αγοράσει όπλα στην Πράγα πέρυσι.

Στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων, το οποίο δημοσίευσε λίγο πριν από τις δύο επιθέσεις της Παρασκευής, ο Μπρέιβικ αναφέρει ότι ταξίδεψε στην Πράγα, αλλά δεν μπορούσε να βρει κανέναν που να είναι διατεθειμένος να του πουλήσει όπλα, προσθέτουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η τσεχική αστυνομία δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει την είδηση αυτ