25 Ιουλίου 2011

Καλώς τον μακάκα: Ο Θαπατέρο δήλωσε ότι η διπλή "ακροδεξιά" επίθεση στη Νορβηγία χρήζει "πολιτικής απάντησης" από την ΕΕ

Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντίγκεθ Θαπατέρο εκτίμησε σήμερα από το Λονδίνο ότι η διπλή επίθεση στη Νορβηγία χρήζει "μίας πολιτικής απάντησης" συντονισμένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υπάρξει αντίδραση στην αύξηση της επιρροής των ιδεών της άκρας δεξιάς [είπαμε ότι κανένα λαμόγιο δεν θα τολμήσει να πει ότι ο παρανοϊκός ήταν σιωνιστής και μασόνος].

"Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες. Είναι ένα από τα πιο σοβαρά και ανησυχητικά συμβάντα που έχουμε δει σε ευρωπαϊκό έδαφος", υπογράμμισε ο Θαπατέρο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον.

"Δεν πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν. Είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό που χρήζει ευρωπαϊκής απάντησης, μίας κοινής απάντησης για να υπερασπιστούμε την ελευθερία, τη δημοκρατία, να ζητήσουμε από τους ανθρώπους να ξεσηκωθούν, να πολεμήσουν τον εξτρεμισμό και να αντιδράσουν στην ξενοφοβία", υπογράμμισε ο ισπανός πρωθυπουργός.