11 Ιουλίου 2011

Γερμανία: Εφετείο μείωσε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε επίσκοπο ο οποίος αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα.

http://trendsupdates.com/wp-content/uploads/2009/02/bishop-richard-williamson.jpgΈνα γερμανικό εφετείο μείωσε σήμερα το πρόστιμο το οποίο έχει επιβληθεί σε έναν επίσκοπο μιας δογματικής καθολικής ομάδας επειδή είχε αρνηθεί το Ολοκαύτωμα.

Στον επίσκοπο Ρίτσαρντ Ουίλιαμσον είχε επιβληθεί πρόστιμο 6.500 ευρώ για πρόκληση μίσους, κάτι που σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο περιλαμβάνει κάθε ισχυρισμό ότι το Ολοκαύτωμα δε συνέβη [εμάς εδώ ο Καστανίδης, για αντίστοιχο "παράπτωμα" μας απειλεί με τη στενή...].

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το 2008, ο επίσκοπος είχε αναφέρει ότι οι εβραίοι σκοτώνονταν αλλά δεν πίστευε ότι υπήρχαν οι ναζιστικοί θάλαμοι αερίων. Ακόμη, είχε υποστηρίξει ότι οι ναζί σκότωσαν λιγότερους από 5 με 6 εκατομμύρια εβραίους.

Ένα άλλο δικαστήριο είχε καταδικάσει προηγουμένως τον Ουίλιαμσον σε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Ο Ουίλιαμσον, ένας 71χρονος Άγγλος, είναι ένας από τους τέσσερις επισκόπους της Κοινωνίας του Αγίου Πίου Χ, μιας ημιαυτόνομης ομάδας της εκκλησίας και από τον πάπα Βενέδικτο του έχει επιβληθεί η ποινή της μη λήψης της θείας κοινωνίας.

Ο δικηγόρος του επισκόπου ισχυρίστηκε ότι ο Ουίλιαμσον δεν παρέβη τον γερμανικό νόμο, καθώς οι δηλώσεις του δεν επρόκειτο να μεταδοθούν στην Γερμανία.