01 Ιουλίου 2011

Βιεϊρίνια, Λίνο και Γκαρσία βλέπουν τίτλο... αν μας αφήσουν

http://static.doldigital.net/webstatic/E2BC6DEE471836FFE0738ACD3BECEBEC.jpgΤρεις από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για την εφετινή προσπάθεια του «Δικεφάλου», φτάνει αυτή να μην επηρεαστεί από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με συνέντευξή του στο «Αθλητικό Metropolis», υποσχέθηκε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν έναν τίτλο.

Tον ίδιο στόχο έθεσε και ο Βραζιλιάνος, Λίνο μιλώντας στον «Sport 103 fm», ενώ και ο Πάμπλο Γκαρσία κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», δεν ξέχασε να αναφερθεί στους «αγαπημένους» του διαιτητές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βιεϊρίνια:

Για το αν ξεκουράστηκε και πως αισθάνεται με την επιστροφή του στη δράση: «Είμαι λίγο κουρασμένος από τη μέχρι τώρα προετοιμασίας. Ευτυχώς, ξεκουράστηκα, πήγα διακοπές, πήρα τις ανάσες μου και τώρα είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι έτοιμος για οτιδήποτε χρειαστεί. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου. Να είμαι έτοιμος για όλα. Περιμένουμε μία δύσκολη χρονιά, με έναν ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η φυσική κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε ό,τι παρουσιαστεί στη χρονιά».

Για τη σχέση του με τον Μπόλονι: «Δεν έχει ξεχωρίσει μόνο εμένα, αλλά με όλους τους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό ένας νέος προπονητής να φέρεται όπως ο Μπόλονι. Είναι πολύ μεθοδικός και είναι πολύ καλό να έχουμε αυτή τη σχέση με τον προπονητή μας».

Για τη μέχρι τώρα πώληση των εισιτηρίων διαρκείας: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας τον κόσμο για τη στήριξη που μας δείχνει. Στον τομέα των διαρκείας έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά. Αυτός ο κόσμος είναι η αιτία που ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος. Οι οπαδοί μας στηρίζουν την ομάδα, παρά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Για αυτό, όλοι εμείς θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε μία μεγάλη χαρά».

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ φέτος: «Το καλύτερο για εμάς θα ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα πέρσι και φέτος. Όλοι, όμως, είδαμε τι γίνεται στα ματς με τις μεγάλες ομάδες. Είχαμε ομάδα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο. Δεν θέλω να πω παραπάνω πράγματα. Όλοι ξέρουν γιατί μιλάω. Και φέτος έχουμε ποιότητα και αν μας αφήσουν, μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα."

Για τη μεταγραφολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του: "Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά τα σενάρια. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Δεν με κουράζουν όσα ακούγονται, γιατί είμαι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ. Εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι στον ΠΑΟΚ. Τώρα, αν ο ΠΑΟΚ σκέφτεται κάτι άλλο θα το πει η ίδια η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου. Αν υπήρχε περίπτωση να φύγω, τότε θα ήθελα να μείνουμε ευχαριστημένοι και οι δύο. Αξίζει στον ΠΑΟΚ να βγάλει ένα μεγάλο ποσό».


Λίνο: «Τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Ενθουσιασμένος και αισιόδοξος για την νέα χρονιά εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Λίνο, που θέλει η περυσινή παρουσία του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις να αποτελέσει «οδηγό» για την ομάδα. Mάλιστα ο Βραζιλιάνος άσος τόνισε ότι θέλει να κατακτήσει έναν τίτλο με τον «Δικέφαλο». Οι δηλώσεις του Λίνο στον «Sport 103 fm»:

Για την αλλαγή χλοοτάπητα στην Τούμπα: «Το περιμένω πώς και πώς. Δεν ξέρω αν θα παίξει μεγάλο ρόλο, μακάρι να είναι καλό».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε τον κορμό του: «Με χαροποιεί ότι επιστρέφουν όλοι σιγά σιγά. Είναι μια παρέα που άφησε το στίγμα της τα τελευταία χρόνια, που μπορεί να κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο. Περιμένουμε να επιστρέψει και ο Βιτόλο, ενώ η παρέα αυξάνεται με τα νέα παιδιά και γίνεται ακόμη πιο δυνατή».

Για την προετοιμασία και το γεγονός ότι είναι πλέον από τους μεγαλύτερους ηλικιακά στην ομάδα: «Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ καλό, το να έχουμε πολλά νεαρά παιδιά, αλλά και την εμπειρία των μεγαλύτερων. Οι νέοι είναι αυτοί στους οποίους στηρίζονται οι ομάδες και αυτοί στους οποίους μπορούν να επενδύσουν οι ομάδες, γι' αυτό υπάρχουν και τα τμήματα υποδομής. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα δουλέψω με τα νέα παιδιά και με τον Λάζλο Μπόλονι».

Για την προσωπική του παρουσία: «Φυσικά χρειάζεται τύχη. Ακόμη και ο καλύτερος παίκτης, με τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, δε θα μπορέσει να είναι καλός, αν δεν έχει τύχη. Εγώ είχα κάποια προβλήματα τραυματισμού, κάποιες ατυχίες και ελπίζω φέτος τα πράγματα να είναι καλύτερα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν: «Και στις τρεις διοργανώσεις θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Η περσινή παρουσία αποτελεί οδηγό, αλλά φέτος θα θέλαμε να πανηγυρίσουμε και έναν τίτλο. Είμαστε ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά».

Για αν είναι πιο κοντά το Πρωτάθλημα ή το Κύπελλο: «Θεωρώ ότι το να επιτευχθεί ένας από τους δύο στόχους είναι εξίσου δύσκολο. Το Πρωτάθλημα έχει 30 αγώνες, ενώ στο Κύπελλο υπάρχουν τα νοκ άουτ παιχνίδια. Εύχομαι να πάρουμε έναν τίτλο, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, θα πρέπει να δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε».


Γκαρσία: «Τίτλο... αν μας αφήσουν»

«Να ευχαριστηθώ την τελευταία μου χρονιά στον ΠΑΟΚ», τόνισε ο Πάμπλο Γκαρσία σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λίγο μετά την επιστροφή του από την Ουρουγουάη όπου βρέθηκε για διακοπές. Παράλληλα ο έμπειρος μέσος έδειξε σίγουρος πως η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

«Νιώθω πολύ καλά μετά την επέμβασή στο γόνατο μου. Έκανα θεραπεία και στην Ουρουγουάη και ακολούθησα ειδικό πρόγραμμα για να είμαι έτοιμος. Πιστεύω ότι σε δέκα ημέρες το αργότερο θα είμαι έτοιμος να συμμετέχω κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας. Τις προηγούμενες πέντε ημέρες ακολούθησα χαλαρό τρέξιμο και είμαι σε καλή κατάσταση», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του και συνέχισε:

«Προσωπικά για μένα είναι η τελευταία μου χρονιά στον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσω να την ευχαριστηθώ. Ελπίζουμε όλοι μέσα στην ομάδα να κυλήσουν όλα ομαλά και να διεκδικήσουμε υψηλούς στόχους, ακόμη και τον τίτλο, χωρίς να έχουμε προβλήματα από εξωγενείς παράγοντες. Θέλω να ευχαριστηθώ την χρονιά που έρχεται με τον ΠΑΟΚ».

Κατέληξε απαντώντας γιατί είπε ότι αυτή που έρχεται θα είναι η τελευταία του χρονιά στον «Δικέφαλο»: «Δεν υπονοώ κάτι. Απλά έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, γι' αυτό το ανέφερα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Όσο με κρατάνε τα πόδια μου και είμαι καλά θα προσφέρω στον ΠΑΟΚ με όλες μου τις δυνάμεις».