06 Ιουλίου 2011

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της κατάταξης της ποντιακής διαλέκτου ως ξένης γλώσσας στη σελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (opengov.gr), ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι αρνούνται να σταθούν με το στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας.

Μια ομάδα ανιστόρητων ανθρώπων, που προφανώς απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού καθώς διαχειρίζονται τη σελίδα της ανοικτής διακυβέρνησης, διέγραψαν εν μία νυκτί την ελληνικότητα όσων εξ ημών καταλαβαίνουμε και καλατσεύουμε Ποντιακά.

Δυστυχώς, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την προκλητικότατη αυτή ενέργεια που προσβάλει βάναυσα το Γένος των Ποντίων, ένα από τα πιο ακμαία και δυναμικά κομμάτια του Ελληνισμού.

Η ποντιακή διάλεκτος δεν σβήνεται, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται.

Ελπίζω μόνο, αυτές οι απαράδεκτες ύβρεις να μην συνδέονται με τη συστηματική παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας που έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από συγκεκριμένους «προοδευτικούς» κύκλους.

Γιατί τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα…

Όσο για εμάς, υπενθυμίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό, ότι «ο Πόντος έν’ άστρον φωτεινόν».

Και αν δεν καταλαβαίνει τη φράση αυτή, μπορεί να ζητήσει μετάφραση από τους Πόντιους βουλευτές του, από αυτούς που μέχρι σήμερα, και λυπάμαι που το λέω, παραμένουν σιωπηλοί.

Η πειθαρχία τους στο κόμμα, είναι, φαίνεται, πιο σημαντική από την καταγωγή τους…»