06 Ιουλίου 2011

Ξεπουλάει την εκκλησιαστική περιουσία ο Ιερώνυμος!

[Να θυμίσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει ενεργοποιήσει Νόμο της δεκαετίας του 50 που της δίνει δικαίωμα να δεσμεύσει τα χρήματα της εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος και να της δώσει σε αντάλλαγμα ομόλογα... χωρίς ο Ιερώνυμος να βγάλει άχνα...]

Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στην Μονή Πετράκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, με θέμα τη συμμετοχή της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η εκκλησία θα βοηθήσει δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος , χωρίς ωστόσο κανείς από τους δύο άνδρες να διευκρινίσει ποια και τι είδους βοήθεια θα είναι αυτή που θα δοθεί στον ελληνικό λαό.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο έγινε σε "κλίμα συναντίληψης" και δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως είπε: "μπορούμε πλέον να κάνουμε πρακτικά θέματα για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη".

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και συνοχής και επισήμανε ότι ο ρόλος της εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας.

"Η Εκκλησία συμβάλλει ήδη αποφασιστικά και είναι έτοιμη να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η κρίση αυτή δεν είναι μόνον οικονομική, είναι και κοινωνική, είναι και ηθική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή, άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας" δήλωσε ο Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι αντάλλαξαν απόψεις πρακτικές.

"Είχα την ευκαιρία να δώσω απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα και νομίζω ότι διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης...Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και πάρα πολύ ευτυχής, γιατί και μετά από τη συνάντηση αυτή, μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά πράγματα, που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα στείλουν ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και διεθνώς, ότι υπάρχει στη χώρα μας μία πανστρατιά, μία πραγματική εθνική συστράτευση.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, δήλωσε ότι η εκκλησία ανέκαθεν αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε και πως είναι αποφασισμένη να κάνει και τώρα το ίδιο "υπό ορισμένους όρους" σύμφωνα με όσα συζήτησε με τον υπουργό και χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές οι ενέργειες, περιορίστηκε να πει ότι "αυτά θα τα δούμε στην πράξη".

"Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη και η συνεργασία πολύ εποικοδομητική. Όλοι οι Αρχιερείς έλαβαν το λόγο, δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα ουσιαστικά και αυτά που αποβλέπουν στην πρόοδο. Θα μπορούσα να πω, ανακεφαλαιώνοντας, ότι η Εκκλησία πάντοτε σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι στον λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα συνεχίσει την ίδια πορεία, κάτω όμως από ορισμένους όρους, όπως συζητήσαμε, όπως το θελήσαμε και όπως θα το δούμε στην πράξη" είπε ο Αρχιεπίσκοπος.