04 Ιουλίου 2011

Η αποστολή του ΠΑΟΚ «πέταξε» για την Γερμανία με τελικό προορισμό την Ολλανδία, όπου θα γίνει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας περιόδου. Ο προπονητής Λάζλο Μπόλονι λίγο πριν από την αναχώρηση του «δικεφάλου» τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το στάδιο αυτό, καθώς θα πρέπει να βρεθεί η χημεία ανάμεσα σε έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Παράλληλα, προανήγγειλε μετεγγραφές.

Χαρακτήρισε δύσκολη αυτή την περίοδο ακόμα και για τον ίδιο, καθώς ακόμα μαθαίνει τους παίκτες του και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέο δεδομένα. «Έχουμε δύο γκρουπ παικτών, ένα με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες κι ένα με πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή για να συνδυάσουμε αυτά τα δύο γκρουπ. Πάμε για πιο εξειδικευμένη δουλειά στην Ολλανδία. Έχουμε λίγο χρόνο για να αφομοιώσουμε κάποια πράγματα μέχρι το πρώτο επίσημο ματς, αλλά ούτως ή άλλως ποτέ ο χρόνος δεν είναι αρκετός», είπε ο Ρουμάνος προπονητής.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι έχει αποκτηθεί μόνο ο Μπερτράν Ρομπέρ μέχρι στιγμής τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποκτηθούν το επόμενο διάστημα ένας δυο παίκτες: «Σαφώς και χρειαζόμαστε ενίσχυση. Δουλεύουμε πάνω στα κενά του ρόστερ, μιλάμε με την διοίκηση συνεχώς. Προσπαθούμε να μην κάνουμε λάθη. Ελπίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε δυο παίκτες μαζί μας, θα κάνουμε μια δύο μεταγραφές, το σημαντικό, όμως, δεν είναι αυτό, το σημαντικό είναι να δουλέψουμε με τους υπάρχοντες παίκτες όσο περισσότερο γίνεται».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη στήριξη του κόσμου, που την έδειξε τόσο στην πρώτη προπόνηση, όσο και με τα διαρκείας. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι δίπλα μας σε κάθε προπόνηση. Ενδεχομένως να μην του δούμε στην Ολλανδία, αλλά θα τους περιμένουμε και πάλι κοντά μας όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα».

Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα παραμείνει δύο εβδομάδες στο εξωτερικό και το ερχόμενο Σάββατο θα αναμετρηθεί στο Ντίσελντορφ με τη Φορτούνα. Οι παίκτες που πήρε μαζί του ο Λάζλο Μπόλονι είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Κώστας Χαλκιάς, Ντάριο Κρέσιτς, Παναγιώτης Γλύκος, Αστέριος Γιακουμής.
Αμυντικοί: Στέλιος Μαλεζάς, Μίρκο Σαβίνι, Λευτέρης Σακελλαρίου, Άλβες Λίνο, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Αραούχο Έτο, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Παναγιώτης Κουρδάκης, Χρήστος Ιντζίδης.
Μέσοι: Πάμπλο Γκαρσία, Ντιέγκο Αρίας, Γιώργος Φωτάκης, Σταύρος Τσουκαλάς, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Σωτήρης Μπαλάφας, Βλάνταν Ίβιτς, Βαγγέλης Γεωργίου, Μπερτράν Ρομπέρ.
Επιθετικοί: Στέφανος Αθανασιάδης, Θανάσης Παπάζογλου, Λάζαρος Μωϋσιάδης.