14 Ιουλίου 2011

ΓΑΠ δημιουργεί παΣΟΚ: "Μερική αδυναμία πληρωμών"...Ολονύκτιο θρίλερ για το αν το είπε στους FTD... και τελικά ο Μόσιαλος δεν το διέψευσε!!!

http://udemand.files.wordpress.com/2011/06/1111.jpgΟλονύκτιο θρίλερ με συνέντευξη του ΓΑΠ στους Financial Times Deutschland όπου δήλωσε ότι "θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο»"

Μόλις έγινε γνωστή η συνέντευξη άρχισαν να διαρρέουν ότι πρόκειται για λάθος μετάφραση (λες και ο ανταποκριτής του ΑΠΕ από τη Γερμανία, που έστειλε το άρθρο, δεν ξέρει γερμανικά ή ελληνικά..) και ότι ο Μόσιαλος θα έβγαζε ανακοίνωση που θα ανασκεύαζε.

Τελικά αργά το βράδυ και ενώ όλη η Ελλάδα κοιμόταν, ο Μόσιαλος έβγαλε ανακοίνωση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα αποδιδόμενα στον ΓΑΠ αφού σε κανένα σημείο δεν τα αμφισβητεί και πουθενά δεν μιλάει για λάθος μετάφραση!!! Αντίθετα επιπλήττει και καλεί να μην παίζουν με τις λέξεις, όσους φρίκαραν με την παραδοχή του ΓΑΠ, ότι ετοιμάζεται να κηρύξει στάση πληρωμών και τη χώρα σε χρεοκοπία ή χρηματοδότρια όλου του γνωστού σύμπαντος όπως θα προσπαθήσει να μας πει ο Μπένυ ο οποίος είναι στην πραγματικότητα αυτός που παίζει με τις λέξεις...

Διαβάστε τι είπε στους FTD ο Τρικούπης του 21ου αιώνα και στη συνέχεια την ανακοίνωση του Μόσιαλου:
"Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πιέζει την ΕΕ και το ΔΝΤ να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. «Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση» τονίζει ο πρωθυπουργός σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφ. Financial Times Deutschland (FTD), όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Προειδοποιεί δε ότι η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές.

«Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Θετικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός έναντι των σχεδίων εταίρων της Ευρωζώνης για επαναγορά μέρους του χρέους από την ίδια την Ελλάδα με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων. «Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου. «Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να μειώσει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά να διευκολύνει και την εξυπηρέτησή του», λέει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός δεν προσδιορίζει το χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας ότι σειρά έχουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αποφασίσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. «Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου."
Διαβάστε και την δήλωση του Μόσιαλου που δεν διαψεύδει τίποτα απ΄όσα αποδίδονται στον ΓΑΠ:
"Την ώρα που η χώρα δίνει μία μάχη να προστατέψει τα συμφέροντά της, να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της και να βγει από την κρίση, κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις. Τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιογραφική απόδοση της συνέντευξης που έδωσε ο Πρωθυπουργός στους Financial Times Deutschland, συνέντευξη στην οποία ο Πρωθυπουργός σχολίασε τη δεδηλωμένη πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να αξιολογήσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίπεδο selective default εάν υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη σαφή θέση της χώρας, όπως αυτή διατυπώθηκε τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και στο Eurogroup.

Όποιοι σπαταλούν τις δυνάμεις τους σε ένα εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων, ας σεβαστούν την ανάγκη της χώρας και των πολιτών για ψυχραιμία και ασφάλεια και ας συστρατευτούν σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον."
Ποια ακριβώς είναι λοιπόν η θέση της χώρας;
Η μερική στάση πληρωμών που είναι άλλη λέξη για τη χρεοκοπία;