05 Ιουλίου 2011

ΝΥΡ: Αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν η εισαγγελία ΝΥ

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/04/stros-kan.jpgΚορυφαίος ανακριτής της υπόθεσης Στρος Καν στη Νέα Υόρκη, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα New York Post ανέφερε ότι σίγουρα θα καταρρεύσει η κατηγορία για βιασμό της καμαριέρας.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η εισαγγελία θα εγκρίνει το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ίσως και νωρίτερα από το επόμενο δικαστικό ραντεβού, που έχει προσδιοριστεί σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κορυφαίος δικαστής φέρεται να είπε, πως όλοι ξέρουν ότι η υπόθεση δεν μπορεί να στηριχθεί και επεσήμανε ότι η καμαριέρα θεωρείται τελείως αναξιόπιστη.

Η πηγή είπε στην εφημερίδα ότι η καμαριέρα δεν πρόκειται να γίνει πιστευτή και αυτό είναι κρίμα, γιατί έτσι δε θα μάθουμε ποτέ τι πραγματικά έγινε στο δωμάτιο του Sofitel.

Παράλληλα, η εφημερίδα επικαλείται πηγή η οποία τόνισε ότι ο Στρος Καν είχε σεξουαλικές επαφές με την καμαριέρα, επί πληρωμή, αλλά τελικά ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ δεν την πλήρωσε.

Ερευνητές της υπόθεσης και από τις δύο πλευρές, παραδέχονται ότι η καμαριέρα είχε «διάφορες» σχέσεις με πελάτες του ξενοδοχείου.

Στο μεταξύ, ο Ντομινίκ Στρος Καν έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να υποβάλουν μήνυση σε βάρος της γαλλίδας δημοσιογράφου Τριστάν Μπανόν για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τον είχε κατηγορήσει για απόπειρα βιασμού το 2002.

http://www.nypost.com/p/news/local/da_set_to_drop_charges_vs_dsk_RWftbQcr6Xw3clMsm6zNWJ