05 Ιουλίου 2011

O Γερμανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ θα επισκεφθεί την Ελλάδα την "ενδεδειγμένη" στιγμή

http://www.merkur-online.de/bilder/2010/06/09/797464/801058803-christian-wulff.9.jpgΑπό τη λήψη των "αναγκαίων" αποφάσεων, από την ΕΕ και την Ελλάδα, θα εξαρτηθεί και ο προσδιορισμός της "ενδεδειγμένης" χρονικής στιγμής για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ στη χώρα μας. Αυτό εκτιμούν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Bild'.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει προσκαλέσει το Γερμανό ομόλογό του για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, και ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο μετέφερε στον κ. Βουλφ την επιθυμία να εκφωνήσει λόγο από το βήμα της Ελληνικής Βουλής.

"Ο κ. Βουλφ προφανώς ενδιαφέρεται", γράφει η Bild. "Εάν στις Βρυξέλλες και την Αθήνα ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και υλοποιηθούν, θα έλθει και η ενδεδειγμένη χρονική στιγμή", επισημαίνει η εφημερίδα επικαλούμενη κύκλους της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Βερολίνο.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του Γερμανού Προέδρου αναμένεται να βρεθεί η συνεχιζόμενη κρίση της Ελλάδας και οι συνέπειες για την Ευρώπη και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία "η γερμανική κυβέρνηση και οι Γερμανοί συνολικά περιέρχονται όλο και περισσότερο σε ρόλο μπαμπούλα", σημειώνει η Bild.