12 Αυγούστου 2011

Θ. Πάγκαλος: "Ανιστόρητες και αδιέξοδες οι επιλογές ΓΑΠ στην εξωτερική πολιτική"... το 2000 ντε... τώρα είναι σωστές όλες οι επιλογές ΓΑΠ

Το δεύτερο λάθος του Πάγκαλου και η αποπομπή του από την κυβέρνηση

Το Έθνος της Κυριακής στις 19 Νοεμβρίου, 2000 φιλοξενεί συνέντευξη του Θόδωρου Πάγκαλου στην οποία ο υπουργός Πολιτισμού εκφράζει τη διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική για το εργασιακό και χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» της επιλογές του Γ.Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική. Η τελευταία έκρηξη του υπουργού δεν εκπλήσσει κανένα. Αυτό που σκάει κυριολεκτικά σαν βόμβα είναι η αντίδραση του Κώστα Σημίτη για τον οποίο φαίνεται πως ο Θ.Πάγκαλος έχει ξεπεράσει τα όρια.

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την αποπομπή του Θ.Πάγκαλου από την κυβέρνηση. Σε δήλωση του αναφέρει πως ««ένας υπουργός δεν μπορεί ούτε να αντιδικεί δημοσίως με την κυβέρνηση ούτε να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του ούτε να διαφωνεί και ταυτοχρόνως να μην παραιτείται. Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος παρέβλεψε τα αυτονόητα»...

------------------------------------------------

19 Νοε. 2000

Αντίθετος ο Θ. Πάγκαλος σε επιλογές στην εξωτερική πολιτική του Γ.Παπανδρέου, τις οποίες χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» και «αδιέξοδες»


H κοινωνική συναίνεση, απαραίτητο βήμα για να προχωρήσει το εργασιακό, εκτιμά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, στην οποία προτείνει να μην κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο και να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος. Ο υπουργός Πολιτισμού ζητά την κατάργηση του κόμματος και την επαναλειτουργία του σε νέες βάσεις, με τη μορφή «λεσχών», και εκφράζει την πλήρη διαφωνία του στις επιλογές του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» και «αδιέξοδες».
....
«Για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας»

Tην πλήρη διαφωνία του στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει ο υπουργός Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντας «παγκόσμια πρωτοτυπία την άποψη ότι με την καλή θέληση η άλλη πλευρά προσαρμόζεται στη θέση του καλύτερου».

«Κάθε υποχώρηση της Ελλάδας σε οποιοδήποτε σημείο εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αμέσως προωθούνται οι τουρκικές θέσεις. Αυτό έχει γίνει μέχρι τώρα και αυτό θα συμβεί και στο μέλλον» τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού. «Δεν έχω υπόψη μου άλλη ιστορική περίπτωση τέτοια και έχω την εντύπωση ότι για να κάνει κανείς εξωτερική πολιτική πρέπει να έχει στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας. Είναι εντελώς απαραίτητο» είναι η αιχμηρή δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ό,τι αφορά τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου.

«Είμαι υπέρ της κατάργησης του κόμματος» [Να και κάτι που συμφωνούμε!]

Σε ό,τι αφορά το κομματικό πεδίο, ο υπουργός Πολιτισμού έχει να προτείνει ένα «ριζικό» τρόπο αντιμετώπισης των εσωκομματικών προβλημάτων που δημιουργεί ο κομματικός μηχανισμός, και δεν διστάζει να δηλώσει: «Eίμαι υπέρ της κατάργησης του κόμματος». Επίσης, αντιπροτείνει την κατάργηση των τοπικών κομματικών οργανώσεων και την ίδρυση θεματικών οργανώσεων, «ένα είδος λέσχης, όπου θα προσέρχεσαι οικειοθελώς όποτε θέλεις να συναντήσεις ανθρώπους των ίδιων απόψεων και να ανοίξεις μία συζήτηση, έστω και μία εσωκομματική συζήτηση»....

Newsroom ΔΟΛ

-------------------------------------

16 Νοε. 2000

Ανησυχίες Πάγκαλου για ελληνοτουρκικά και μειονότητα στη Θράκη

Την έντονη ανησυχία του για την «ιδιάζουσα θρασύτητα» που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μίλησε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Την ίδια στιγμή, θεώρησε ατυχή την έκφραση του υπουργού Εξωτερικών περί «προσωπικού ρίσκου» (αναφορικά με την ελληνοτουρκική προσέγγιση), προέβλεψε στασιμότητα στο θέμα της Κύπρου και χαρακτήρισε «ερασιτεχνική» την αντιπολίτευση την οποία ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι αληθές ότι δεν θα έχουμε κόστος αν αποτύχει αυτή η πολιτική, ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι αναλαμβάνει το ρίσκο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. «Θα έχει κόστος η Ελλάδα, ενώ η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε ότι η τακτική της καλής συμπεριφοράς που έχει, κατά καιρούς, υιοθετήσει η Ελλάδα προς την Τουρκία δεν έχει αποδώσει ποτέ και πουθενά και σημείωσε πως ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών ποτέ δεν έκανε κάποια κίνηση χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη...

Newsroom ΔΟΛ