09 Αυγούστου 2011

Τα Blackberry κατηγορούν οι Άγγλοι για τα επεισόδια και η Βlackberry έσπευσε να κατεβάσει τα σώβρακα

Rioting in Tottenhamhttp://www.metrophone1.com/catalog/images/bb8900.jpgΗ BlackBerry υποσχέθηκε να βοηθήσει την Αστυνομία στην έρευνα για μηνύματα στο δίκτυό της το οποίο χρησιμοποιούν οι συμμορίες στο Λονδίνο για να οργανώνονται.

Η εταιρία δημιουργός του κινητού BlackBerry, Research in Motion, ανακοίνωσε από μόνη της χθες αργά το βράδυ ότι θα συνεργαστεί με την Αστυνομία δίνοντάς της πρόσβαση στο δίκτυό ώστε να δει τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες μεταξύ τους και να συλλάβει όσους συμμετείχαν στην οργάνωση των επεισοδίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη των συμμοριών συνεννοούνται μεταξύ τους με μηνύματα στο BlackBerry Messenger (BBM) που είναι ιδιωτικό δίκτυο της Βlackberry και τα κρυπτογραφημένα μηνύματα μπορούν να σταλούν ταυτόχρονα σε πολλούς αποδέκτες. Μάλιστα σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ταραξίες όχι μόνο οργανώνονται μέσω του BBM αλλά βάζουν και εσκεμμένα λάθος πληροφορίες στο Twitter και στο Facebook ώστε να αποπροσανατολίζουν τις αρχές με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό που δείχνει η Αστυνομία.

"Συμπάσχουμε με όσους έπαθαν ζημιές από τα επεισόδια και επικοινωνήσαμε με τις αρχές ώστε να τους παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια από την πλευρά μας" είπε ο Patrick Spence διευθυντής μάρκετινγκ της Research In Motion (RIM), η οποία μέχρι πρόσφατα έλεγε ότι δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία σε αρχές ακόμα και αν της ζητηθούν, ενώ τόνιζε παράλληλα ότι ούτε η ίδια δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα του δικτύου BBM.