11 Αυγούστου 2011

Ο Αχμαντινετζάντ κατακρίνει την κτηνωδία της βρετανικής αστυνομίας εναντίον της "πραγματικής αντιπολίτευσης" που διαδηλώνει :)

Γράψαμε προχθές για πλάκα ότι ο Καντάφι αναγνώρισε τους ταραξίες του Λονδίνου σαν τη νόμιμη κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας... η παρακάτω είδηση όμως είναι πραγματική:

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ αναφέρθηκε στους Βρετανούς διαδηλωτές ως «αντιπολίτευση» και καταδίκασε τη δολοφονία των διαδηλωτών από τη βρετανική αστυνομία, όπως μετέδωσε το IRNA.

Η πραγματική αντιπολίτευση στη Βρετανία είναι οι άνθρωποι που ποδοπατούνται, ξυλοκοπούνται και ακόμα σκοτώνονται στους δρόμους του Λονδίνου και "κανείς δεν ακούει τη φωνή τους", πρόσθεσε.

Την Τρίτη ο ιρανός εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Ramin Mehmanparast, είχε καλέσει τη βρετανική Κυβέρνηση να περιορίσει τη βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας εναντίον όσων διαδηλώνουν για τη δολοφονία ενός έγχρωμου στο Λονδίνο.

Ο Mehmanparast ζήτησε από την βρετανική Κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τους διαδηλωτές και να ακούσει τα αιτήματά τους, ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση.

Ο Ιρανός αξιωματούχος ζήτησε και από ανεξάρτητες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ερευνήσουν τη δολοφονία του έγχρωμου από την Αστυνομία, ώστε να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

ΥΓ. Όσοι θέλετε πηγή... κουνήστε χεράκια και πάτε εδώ και ψάξτε: http://www.presstv.ir