31 Αυγούστου 2011

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

http://www.agelioforos.gr/files/KAMILALIS/AAAAAAAAAAAAPA30.jpg«Η εγκατάλειψη της ελληνικής περιφέρειας και της Αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας έχει ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, καθημερινά διαπράττονται πλέον 18 ληστείες περισσότερες σε όλη τη χώρα καθώς και 268 κλοπές και διαρρήξεις.

Τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης έχουν τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και οι ομάδες ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Σε ορισμένες περιοχές, οι πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λόγω της εγκληματικότητας. Αλλά και στις άλλες περιφερειακές ενότητες, η αστυνόμευση είναι πλημμελής έως ανύπαρκτη.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Η διατάραξη της δημόσιας τάξης είναι ένα ακόμα βήμα για τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

Να ενισχυθούν εδώ και τώρα τα αστυνομικά τμήματα στη βάση των πραγματικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών. Όχι μόνο για τη ΔΕΘ να έρχονται στη Θεσσαλονίκη 4.500 αστυνομικοί. Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι αγαθό μόνο για τους αξιωματούχους, είναι πρώτα για το λαό. Να πάψει η κυβέρνηση να διευρύνει τη φτώχεια και να καλλιεργεί το φόβο στην κοινωνία, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην εγκληματικότητα»