16 Αυγούστου 2011

Σκόπια: Κατηγορούν την κυβέρνηση για πολιτικές διώξεις

http://img.protothema.gr/596DB10EE206A5B6340FCDFCA24DDDBE.jpgΓια πολιτικές διώξεις και αποκλεισμό των πολιτικών της αντιπάλων, κατηγορεί την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι,στην ΠΓΔΜ, η αντιπολίτευση αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου.

Οι αρχηγοί 16 κομμάτων που συμμετέχουν στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης υπό τη «Σοσιλαδημοκρατική Ένωση», του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα Σκόπια, όπου εξέτασαν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα, απηύθυναν προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι να σταματήσει αμέσως με αυτές τις πρακτικές, οι οποίες προκαλούν «ανεπανόρθωτη ζημιά στις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα», σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουν δυναμικά χρησιμοποιώντας «όλα τα μέσα αντίστασης που έχουν στη διάθεση τους». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές, επιδίδεται σε «συστηματικό πογκρόμ», κατά της αντιπολίτευσης και οποιασδήποτε επικριτικής φωνής στη χώρα.

Συγκεκριμένα επικαλούνται τις περιπτώσεις σύλληψης του Λιούμπε Μπόσκοσκι, αρχηγού ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, της παύσης λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «Α1» και των τριών ημερησίων εφημερίδων, Βρέμε, Σπιτς και Κόχα ε Ρε, οι οποίες ανήκουν όλα στον όμιλο του Β. Ράμκοφσκι και ασκούσαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Ακόμη επικαλούνται την κατεδάφιση, τού υπό ανέγερση συγκροτήματος πολυτελών διαμερισμάτων και γραφείων στα Σκόπια, το οποίο ανήκει σε επιχειρηματία και βουλευτή της αντιπολίτευσης, καθώς και τις «αμφιλεγόμενες αποφάσεις» της Επιτροπής Διερεύνησης πιθανών σχέσεων πολιτικών προσώπων με τις υπηρεσίες πληροφοριών της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, «κοινός παρονομαστής» όλων αυτών των περιπτώσεων δίωξης είναι η αντιπολιτευόμενη δραστηριότητα των κατηγορουμένων και παθόντων και η επικριτική τους φωνή.