21 Αυγούστου 2011

Αρκούδα σκότωσε το μικρό της και μετ'αυτοκτόνησε... που αλλού; Στην Κίνα.

http://news.asiaone.com/A1MEDIA/news/08Aug11/images/20110805.165822_bear.jpgΤα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε ένα αξιοπερίεργο γεγονός: Μια αρκούδα σκότωσε το μικρό της θέλοντας να το σώσει απ' τα βασανιστήρια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Οι αρκούδες κρατούνταν σε αγρόκτημα που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας.

Σκοπός της κράτησής τους είναι να τους αφαιρούν καθημερινά χολή που στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιείται σαν αντιπυρετικό ή σε νοσήματα[. Οι αρκούδες κρατούνται σε πολύ στενά κλουβιά, ώστε να μην μπορούν να κινούνται και η χολή συλλέγεται από μία μόνη τρύπα (παροχέτευση) που τους έχει γίνει στην κοιλιά.

Δεδομένου ότι η τρύπα δεν είναι ποτέ κλειστή, τα ζώα αυτά θεωρούνται ύποπτα για διάφορες λοιμώξεις και ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των όγκων, καρκίνων και το θάνατο από περιτονίτιδα.

Στις αρκούδες φοράνε ειδικό σιδερένιο γιλέκο μιας και συχνά χτυπάνε το στομάχι τους προκειμένου να αυτοκτονήσουν.

Στο συγκεκριμένο γεγονός η μητέρα αρκούδα έσπασε το κλουβί της μόλις άκουσε το κλάμα και τα ουρλιαχτά του μικρού της όταν κάποιος προσπάθησε να του πάρει χολή. Οι "εργαζόμενοι" το έβαλαν στα πόδια και η αρκούδα καθώς δεν μπορούσε να ελευθερώσει το μικρό της, το έπνιξε μέσα απ' τα κάγγελα του κλουβιού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε χτυπώντας με φόρα το κεφάλι της στον τοίχο.