16 Αυγούστου 2011

Ρέσλερ: Δεν είμαστε οι καλοί Σαμαρείτες της Ελλάδας

http://www.skai.gr/files/temp/BC207EB3BAD2185F4FA951BE92C275FB.jpgΗ Γερμανία δεν αποκλείει την επιπλέον βοήθεια για την Ελλάδα, όμως η νοτιοευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει πρώτα να περιορίσει την κρίση χρέους της και να γίνει πιο ανταγωνιστική, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ, σύμφωνα με το Dowjones Newswires.

Σε άρθρο που θα δημοσιευτεί αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Capital, ο Ρέσλερ δήλωσε, «δεν είμαστε οι καλοί Σαμαρείτες».

«Δεν θα εγκρίνουμε οποιοδήποτε σχέδιο χωρίς σκέψη, όμως δεν θα είμαστε και αντίθετοι σε μια έξυπνη λύση», είπε.

Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω των συζητήσεων σχετικά με την έκταση που θα πρέπει να έχει η συμμετοχή της Γερμανίας στη διάσωση των χωρών της ευρωζώνης, ένα θέμα που διχάζει όλο και περισσότερο τη χώρα.

Ο κ. Ρέσλερ ηγείται του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατικών (FDP), που ανήκει στον κυβερνώντα συνασπισμό μαζί με το κόμμα της Μέρκελ. Το FDP, του οποίου η δημοτικότητα παρουσιάζεται μειωμένη, εκφράζει όλο και πιο έντονα την αντίθεσή του με την περαιτέρω συμμετοχή της Γερμανίας στα πακέτα βοήθειας. Ο κ. Ρέσλερ τόνισε ότι οι δηλώσεις του δεν έχουν σκοπό να κερδίσουν υποστηρικτές για το κόμμα του.