16 Αυγούστου 2011

ΕΡΤ: Απομακρύνεται ο Ταγματάρχης μετά το σκάνδαλο με την εκχώρηση του δορυφορικού προγράμματος χωρίς διαγωνισμό στον Κοντομηνά

http://www.tlife.gr/files/Image/MEDIA/MAIOS11/resized/Tagmatarxis2_h_633_451.jpgΤην Παρασκευή θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Το θέμα έχει ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ενώ οι προτάσεις θα συζητηθούν και στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη της Πέμπτης. Θα διατηρηθεί στη θέση του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ Θανάσης Παπαγεωργίου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα απομακρυνθεί ο Λάμπης Ταγματάρχης ειδικά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της χωρίς διαγωνισμό εκχώρισης για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ σε εταιρία πίσω απ' την οποία όπως αποκαλύψαμε χθες, βρίσκεται ο Κοντομηνάς.

Από τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ θα απομακρυνθούν και οι κ. Πάνος Σαμούρης και Γεωργανδρέας Ζάννος, εφόσον θα ισχύσει ασυμβίβαστο του μέλους του ΔΣ με τη θέση συνεργάτη υπουργού ή βουλευτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πιθανότερο σενάριο είναι να συγχωνευτούν κρατικά κανάλια ,αν και οι συχνότητες θα παραμείνουν στην ΕΡΤ.