26 Αυγούστου 2011

Η αλήθεια είναι σκληρή …

by pyrsos

Δικαίως αντιδράει η ΔΑΠ στη στάση της ΝΔ, γιατί όταν κυριαρχείς στις Σχολές - έστω και με αυτή τη μηδενική σχεδόν συμμετοχή των φοιτητών - αυτό το ν/σ σε τσακίζει, ειδικά σε μιά περιόδο πλήρους αντιπολιτευτικής δράσης …

Το ΠΑΣΟΚ με αυτό το ν/σ πέταξε τη ΔΑΠ από το παιχνίδι της εξουσίας των Σχολών μια για πάντα. Σε ένα κατεξοχήν προνομιακό χώρο της γαλάζιας παράταξης κατήγαγε σημαντική νίκη, για δικό του κομματικό ώφελος πρωτίστως και μετά γιατί πιστεύει στην αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης.

Το ΠΑΣΟΚ πλέον μπορεί ευκολότερα να ελέγξει τις διοικήσεις των σχολών λιγοστεύοντας τους “παίκτες” … Ξεφορτώνεται το “παλτό” της παραπαίουσας ΠΑΣΠ και είναι έτοιμο να αναλωθεί σε ατελείωτο παραγοντισμό χωρίς “αυτοδύναμοι” φοιτητές να του χαλάνε το παιχνίδι.

Ενώ συνδυαστικά με την κατάργηση του ασύλου στέλνει όλα τα αριστερά σχήματα … στα αζήτητα !!!

Γι΄αυτό άλλωστε υπήρξε και απόλυτη ταύτιση απόψεων με Συμμαχία και ΛΑΟΣ, καθώς και γι΄αυτούς ήταν πρακτικά αδύνατο να σταθούν μέσα στις σχολές με μία πανίσχυρη ΔΑΠ και ένα γαλαξία από βίαια και ανεξέλεγκτα αριστερά σχήματα !!!

Όλα τ΄άλλα είναι χρυσόσκονη …

Τα παιδιά της ΔΑΠ - με αυστηρά κομματικά κριτήρια - με απίστευτη κυνικότητα και ρεαλισμό λένε το αυτονόητο … όταν έχεις την εξουσία δεν την χαρίζεις τόσο εύκολα. Αλλά ποιός να τους καταλάβει …ξέρετε κανένα στην κεφαλή της ΝΔ να έχει αγωνιστεί για να κερδίσει την θέση του στο κόμμα. Οι μισοί ήρθαν φυτευτοί από άλλα κόμματα (ΠΟΛ.ΑΝ, ΔΗ.ΑΝΑ., ΚΕΠ) και οι υπόλοιποι έλαβαν “δαχτυλίδια” κάνοντας dolce vita στο εξωτερικό !!!

Οι νεολαίες των κομμάτων - ειδικά όταν έρχονται από τα κάτω - τείνουν να ξεπερνούν τις ηγεσίες τους σε ρεαλισμό και στρατηγική.