20 Αυγούστου 2011

Να μην «θαφτεί» ο Κλάους η προϋπόθεση για μεταγραφή φορ στον ΠΑΟΚ, ενώ ο ΟΣΦΠ συνεχίζει να ονειρεύεται... Βιεϊρίνια

Ο Αθανασιάδης έχει τη στήριξη προπονητή και διοίκησης για να πάρει χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚΤην απόφαση να ενισχύσουν την επιθετική γραμμή της ομάδας, χωρίς όμως να κόψουν το δρόμο στον Κλάους Αθανασιάδη, τους πήραν στον ΠΑΟΚ, οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης σε συνεννόηση με τον Λάζλο Μπόλονι. Μετά το 2-0 επί της Καρπάτι, μπήκαν οι βάσεις για πρόκριση στους ομίλους του Europa League και ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε τουλάχιστον 1-2 προσθήκες.

Έτσι, μετά το βράδυ της Πέμπτης, εάν ο ΠΑΟΚ κάνει και το άλλο... μισό βήμα που χρειάζεται στην Ευρώπη, θα έχει εξασφαλιστεί αυτόματα ένα ποσό γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, αλλά και ένα σύνολο αγώνων κοντά στους... 50!

Παράλληλα, η μεταγραφή ή οι μεταγραφές θα καθοριστούν και από την υπόθεση Φλωρίδη – Σαχπατζίδη, οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα έτοιμοι να βάλουν τα έξι εκατομμύρια με τα οποία θα συμμετέχουν στην αύξηση η οποία ανοίγει την Δευτέρα.

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν και την αποχώρηση του Μίρκο Σαβίνι, ίσως και ενός ακόμη ποδοσφαιριστή της ομάδας που θα αδειάσουν χώρο και χρήμα στο μπάτζετ και θα διευκολύνει και αυτό την πραγματοποίηση «αγορών» ή «δανεισμών».

Ωστόσο, ο παίκτης που αναμένεται να έρθει στην Τούμπα δεν πρόκειται να είναι κάποια δαπανηρή μεταγραφή, αφού ούτε πολλά λεφτά υπάρχουν, ενώ προπονητής και διοίκηση δεν θέλουν να κόψουν τον δρόμο για την ενδεκάδα στον Στέφανο -Κλάους- Αθανασιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί εντυπωσιακό ξεκίνημα φέτος. Ουσιαστικά, η προ ημερών πρόταση στον Βαγγέλη Μάντζιο με τις 150.000 ευρώ φανερώνει και τις προθέσεις της ομάδας για το στυλ ποδοσφαιριστή και περίπτωση που θέλει να αποκτήσει.

Η Σαχτάρ και ο... Βαλβέρδε για Βιεϊρίνια

Η υπόθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι δεν έχει κλείσει, αφού σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλή το βράδυ της Πέμπτης, τότε το όλο οικονομικό πλάνο ανατρέπεται και η επαναφορά σχεδίου πώλησης πρωτοκλασάτου παίκτη θα επανέλθει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», ο Πορτογάλος άσος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Σαχτάρ, καθώς άνθρωποι της ομάδας τον παρακολούθησαν στο ματς με την Καρπάτι, ενώ στην υπόθεση τον δικό του ρόλο παίζει ο γνωστός ατζέντης Ντιμίτρι Σέλουκ. Σκάουτερ της ομάδας του Ντόνετσκ θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Λβιβ, για να παρακολουθήσει από κοντά τον Βιεϊρίνια, αλλά ο ίδιος ο παίκτης εμφανίζεται απρόθυμος να παίξει στην Ουκρανία. Επίσης, το σενάριο που κυκλοφόρησε ξανά από την Παρασκευή και φέρει τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να ζήτησε εκ νέου τον Βιεϊρίνια στον Ολυμπιακό, μάλλον δεν έχει πολλές πιθανότητες.

Γιατί ακόμα και αν δεν έρθουν τα έσοδα από το Europa League, εάν ο ΠΑΟΚ αναγκαστεί να πουλήσει τον Βιεϊρίνια θα δώσει προτεραιότητα στο εξωτερικό, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος.