09 Αυγούστου 2011

Είδηση τροφή για το μυαλό: Τα γερμανικά CDS πάνω από τα βρετανικά!!! Τι μας δείχνει αυτό; Εδώ σας θέλω...

Βασικός κανόνας σε παρασιτικές σχέσεις: Δεν πεθαίνεις τον ξενιστή που σε φιλοξενεί! Έτσι σκέπτεται και το εβραϊκό κερδοσκοπικό κεφάλαιο και δεν ακουμπάει την Μ. Βρετανία και αντίθετα ανεβάζει ακόμα και το spread της Γερμανίας!!! Υπάρχει λογική; Καμία...
<σpan id="fullpost">
Η μία χώρα έχει έλλειμμα πάνω από 10% και η άλλη θα έχει φέτος μερικά δις πρωτογενές πλεόνασμα! Στη μία χώρα γίνεται τις τελευταίες μέρες της Πόπης και στην άλλη δεν κουνιέται φύλλο και επικρατεί ηρεμία τάξη και ασφάλεια. Η μία χώρα δεν έχει σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και στην άλλη ντρέπεσαι να πατήσεις μέσα σε νοσοκομείο (ακόμα κι αν είσαι έλληνας...). Η μία χώρα διαθέτει απαρχαιωμένες υποδομές και η άλλη ότι πιο μοντέρνο (πχ. η γερμανία διαθέτει 1032 χλμ γραμμές τραίνου ταχείας κυκλοφορίας και η Μ. Βρετανία 120!!!). Τέλος η μία χώρα έχει πλημυρίσει τον κόσμο με επώνυμα προιόντα υψηλής τεχνολογίας και η άλλη εξάγει μόνο σοκολατάκια After Eight... παρόλα αυτά η είδηση που δείχνει ποιοι είναι οι κερδοσκόποι και για ποιου το λογαριασμό δρούν λέει:

Το κόστος της ασφάλισης των γερμανικών ομολόγων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας ξεπέρασε το αντίστοιχο κόστος των βρετανικών τίτλων για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως αναφέρει η βρετανική Markit.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το κόστος ασφάλισης των 5ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στις 83 μ.β. ενώ στους βρετανικούς τίτλους το spread αυξήθηκε κατά 1,5 μ.β. στις 81 μ.β.

Στις αρχές του Ιουλίου το spread στα γερμανικά CDS ήταν στις 40 μ.β. ενώ το βρετανικό spread ήταν στις 60 μ.β.


Πηγή:www.capital.gr