04 Αυγούστου 2011

Ερωτηματικά από Deutsche Telecom για το αν η επένδυση στον ΟΤΕ «άξιζε τον κόπο»

Στη διακρίβωση του κατά πόσο άξιζαν τον κόπο οι επενδύσεις της Deutsche Telecom στην Ελλάδα θα προχωρήσει ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, όπως δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής του, Τιμότεους Χέτγκες, ασκώντας κριτική στις ελληνικές κανονιστικές αρχές.

Όπως άφησε να εννοηθεί, από το συμπέρασμα αυτό θα εξαρτηθεί και η αγορά ή μη, περαιτέρω ποσοστού 6% του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Deutsche Telecom, Ρενέ Όμπερμαν, «θα εξεταστεί από πολύ κοντά και με κριτικό τρόπο» κάθε προσφορά εκ μέρους της Αθήνας. Ταυτόχρονα κατηγόρησε τις ελληνικές κανονιστικές αρχές για τη λήψη «ακατανόητων» αποφάσεων και τις χαρακτήρισε επιθετικές σε κάθε επένδυση.

Όπως σημειώνει το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος διαμαρτύρεται συχνά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα κατά το λανσάρισμα νέων προϊόντων. Επίσης σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Deutsche Telecom, στην Ελλάδα εντοπίζονται προβλήματα σε σχέση με την εργατική νομοθεσία σε ότι αφορά στο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας και τις κοινωνικές παροχές.

Αναφορά στο μισθολογικό κόστος που αποτελεί "τροχοπέδη" έκανε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ σήμερα, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το β' τρίμηνο, λέγοντας ότι θα πρέπει να "βρεθεί μια λύση σε αυτό".