24 Αυγούστου 2011

Η Google έφαγε 500 εκ πρόστιμο για διαφήμιση παράνομων φαρμάκων και ο ΕΟΦ απλά μας προειδοποιεί να μην τα παίρνουμε...

Ενώ, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, η Google στην Αμερική θα πληρώσει 500 εκ δολ πρόστιμο προκειμένου να σταματήσει ο έλεγχος που κάνει η Κυβέρνηση για διαφημίσεις μέσω του adsense παράνομων φαρμακείων και φαρμάκων... στην Ελλάδα ο ΕΟΦ απλά μας προειδοποιεί ότι κάποιο φάρμακο περιέχει μια επικίνδυνη δραστική ουσία και από κει και πέρα προβλημά μας άμα το πάρουμε...

Ο ΕΟΦ εννοείται ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα... δεν του μένει εξάλλου χρόνος καθώς όσοι δεν ξέρουν ας μάθουν ότι οι πολεοδομίες και οι εφορίες είναι εκκλησίες μπροστά στο όργιο μίζας εκτυλίσετται στον ΕΟΦ προκειμένου οι φαρμακοβιομηχανίες να πάρουν άδεια για νέα σκευάσματα... οπότε σιγά μην ασχοληθούνε να ψάξουν τη δουλειά και να βρούνε ποιος προωθεί τα επικίνδυνα σκευάσματα...

Διαβάστε και ποιο είναι το επικίνδυνο σκεύασμα:

Επικίνδυνη φαρμακολογικά δραστική ουσία περιέχουν τα προϊόντα LIBIDUS και LFW της εταιρείας Biogulf International, τα οποία διακινούνται παράνομα κυρίως μέσω διαδικτύου, ως φυτικά συμπληρώματα διατροφής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και εργαστηριακή ανάλυση έδειξε ότι περιέχουν την ουσία hydroxyl-homo-thiosildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε περίπτωση ανεξέλεγκτης λήψης της, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.