15 Σεπτεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους και «επισήμως» για την ΕΤ1

Τίτλους τέλους και «επισήμως» έβαλε το υπουργικό συμβούλιο για την ΕΤ1, στη σημερινή του συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο για τη «Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης» και απομένει η τυπική έκδοση τροπολογίας, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Άμεσα κλείνουν το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο με κοινή υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί εντός των ημερών. Το προσωπικό τους θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ και θα υπαχθεί στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας, μετά από αξιολόγηση.

Αξιολόγηση θα υπάρξει για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ το 10% εξ αυτών θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που εγκρίθηκε θα υπάρξει μείωση κατά 50% των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Η συχνότητα της ΕΤ1 θα παραμείνει στην κυριότητα του δημοσίου αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την εκπομπή αναλογικού σήματος από το ψηφιακό κανάλι Prisma+. Το συγκεκριμένο κανάλι εξετάζεται να περιλάβει στο πρόγραμμά του εκπομπές και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.