07 Σεπτεμβρίου 2011

Φυσιολογικά απών ο Καραμανλής απ τη σημερινή κομματική συνάντηση στη Συγγρού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2lk85vMsxNxBgm2uQsOBGvzYIyETI6vGhzhc-iW75mZdlKTE2C21xoWB5gcZuScjFQKNfa-7fura8sKcc2hGcKDtNx0bzloBXQ5xFmsInG2PibFGyEzAKSvZWSypK_Y4NVW7UDIIcrLo/s1600/KARAMANLIS848-85-95-%253D334747_1.jpgΜπορεί το γαλάζιο στρατηγείο να μετατραπεί το απόγευμα στις 8, σε ένα μεγάλο cocteil party, ο τέως πρωθυπουργός πάντως δεν θα παραστεί στην κομματική εορτή που θα λάβει χώρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Συγγρού, με αφορμή την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου, καθώς είναι γνωστή η αντιπάθεια Καραμανλή σε δεξιώσεις και κοσμικά γεγονότα.

Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή -αν και δεν έχει αποκλειστεί από το περιβάλλον του, που υπενθυμίζει τις καλές σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ-, θεωρείται δύσκολη καθώς μέχρι σήμερα, ο ίδιος έχει αποφύγει το σύνολο των αντίστοιχων κομματικών εκδηλώσεων, ακόμη και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου. Αντιθέτως, επιλέγει να δίνει το παρόν μόνο στις κρίσιμες ψηφοφορίες και στις συγκεντρώσεις με πολιτική βαρύτητα, όπως λόγου χάρη η ομιλία Σαμαρά, στη ΔΕΘ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστή η αποφυγή κάθε κοσμικής παρουσίας αλλά και η αντιπάθεια του άλλοτε αρχηγού σε συνάξεις όπως οι δεξιώσεις. Στην παρούσα χρονική συγκυρία ωστόσο γνωρίζει καλά ότι θα γίνονταν ο ίδιος το επίκεντρο της συζήτησης, μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων που μιλούν για σχέδιο δολοφονίας αλλά και εξαιτίας των εξελίξεων στο θέμα των υποκλοπών.

Ακόμη και αν τελικά, απουσιάζει από την αποψινή κομματική εορτή, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, με την άνοδο Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, να έχει μια κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. Τελευταία φορά, πριν το μνημόσυνο του Εθνάρχη, οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στην συμπρωτεύουσα κατά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μια πιο στενή επαφή, πιθανολογείται ότι θα υπάρξει και κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως, ιδίως μετά το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και από την πρόσφατη συνέντευξη Σαμαρά αλλά και λόγω της επιρροής που ακόμη έχει ο τέως πρωθυπουργός, στον Βορρά.