01 Σεπτεμβρίου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ομάδα διαδηλωτών έσπασε περιπολικό και επιτέθηκε σε αστυνομικούς!

Επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ομάδα κουκουλοφόρων (όχι περισσότερα από 30-35 άτομα) έφυγε από την πορεία και επιτέθηκε σε περιπολικό που βρισκόταν στα Προπύλαια. Οι κουκουλοφόροι αφού έσπασαν το όχημα με ξύλα και σίδερα ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να επιτεθούν και κυνήγησαν τους αστυνομικούς.

Λίγη ώρα αργότερα, η φοιτητική πορεία του Μετώπου Σπουδαστών ολοκληρώθηκε, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση στα Προπύλαια των φοιτητών, της ΟΛΜΕ, των δασκάλων (ΔΟΕ), των πανεπιστημιακών (Συλλόγων ΔΕΠ) και του διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. (ΠΟΣΕΕΔΙΠ) για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο συνεχίζει να συγκεντρώνεται κόσμος και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τη Βουλή.

Πάνω από 90 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ υπό κατάληψη

Πάνω από 90 είναι τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ που βρίσκονται υπό κατάληψη με το ντόμινο των καταλήψεων να συνεχίζεται αμείωτο.

Το πρωί, φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (του ΚΚΕ), απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εμποδίζοντας την είσοδο σε όλους.

Ήδη η αστυνομία ανησυχεί για τις καταλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης καθώς φοβούνται ότι ενδεχομένως να μετατραπεί σε χώρος σε προπύργιο επεισοδίων και έντασης ενόψει της ΔΕΘ.

star.gr