06 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΠΑΙΖΕΙ»

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΣε επικοινωνιακά παιχνίδια που αγγίζουν τα όρια φαρσοκωμωδίας αναλώνεται για µια ακόµη φορά η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβεβαιώνοντας τον επικίνδυνο βαθµό ανευθυνότητας µε την οποία χειρίζεται τα σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα της χώρας.

Τελευταίο δείγµα κακοπαιγµένης θεατρικής παράστασης οι δήθεν «τσαµπουκάδες» του υπουργού Οικονοµικών µε τα στελέχη της τρόικα. Μετά από τη φήµη για αδιέξοδο στις διαπραγµατεύσεις, φήµη που η ίδια η κυβέρνηση διέρρεε, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε σκηνοθετηµένο «διάγγελµα» διάψευσης κάνοντας λόγο για δήθεν ‘‘τεχνικές εργασίες’’ που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από τις όποιες συζητήσεις. Ουσιαστικά αυτό που επιδιώκει ο υπουργός είναι να εξασφαλίσει πολιτικό χρόνο και µεταθέτει τις συνοµιλίες για µετά την εµφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ∆ΕΘ.

Νωρίτερα, σε µια άλλη σκηνή του ίδιου θεατρικού µονόπρακτου, ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνησή του «υποχρέωσαν» σε παραίτηση την επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισµού της Βουλής. Της Επιτροπής που η ίδια η κυβέρνηση όρισε κρίνοντάς την άξια να συνδράµει στην αποτίµηση των προβληµάτων της χώρας. Όταν όµως οι άξιοι «ξεµπρόστιασαν» την αδιέξοδη οικονοµική πολιτική της κυβέρνησης, γεγονός που δικαιώνει για µια ακόµη φορά τις θέσεις και τις επισηµάνσεις της Ν∆ και του Αντώνη Σαµαρά, έπαψαν να είναι και αρεστοί.

∆εν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιµοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσµατα προκειµένου να εξαπατήσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώµη. Στην προσπάθεια να κρύψει την αποτυχία και την ανεπάρκεια της πολιτικής της, ακολουθεί το µακιαβελικό «ο σκοπός αγιάζει τα µέσα». Η προσπάθεια των κ.κ. Παπανδρέου Βενιζέλου να χρησιµοποιήσουν την εµπλοκή στις διαπραγµατεύσεις µε την τρόικα για να ενισχύσουν το προφίλ µιας κυβέρνησης η οποία δήθεν «σηκώνει ανάστηµα» στους εταίρους, δεν έπεισε ούτε το εσωκοµµατικό τους ακροατήριο όπως φάνηκε στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ (03-09-2011). Η ζοφερή πραγµατικότητα ενός κυβερνητικού σχήµατος που χωρίζεται
σε στρατόπεδα και ως ‘‘σκορποχώρι’’ βαδίζει χωρίς στρατηγική εξόδου από την κρίση είναι πλέον ορατή και από τους εταίρους που χάνουν διαρκώς την εµπιστοσύνη τους.

Με φτηνά τρικ, επικοινωνιακές φαµφάρες και εκβιαστικά διλήµµατα δεν µπορεί κανείς να κυβερνήσει µια χώρα που το ΠΑΣΟΚ την έφθασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσει αυτό η κυβέρνηση Παπανδρέου, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρει η χώρα να ξαναβρεί το βηµατισµό της.

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στο έλλειµµα και στο χρέος και τα αδιέξοδά της συνεχώς διογκώνονται. Είναι πλέον σαφές, ότι η ολοκληρωµένη εναλλακτική πρόταση του Αντώνη Σαµαρά µε το αξιόπιστο σχέδιο επαναδιαπραγµάτευσης αποτελεί µονόδροµο σωτηρίας.

ΝΔ