06 Σεπτεμβρίου 2011

Αποπειρπάθηκαν να "φάνε" τον Εμίρη μας;

http://en.trend.az/news_photos/Hamad_bin_xalifa_050109.jpgΌπως μεταδίδει το ITAR-TASS, το περιβάλλον του Εμίρη του Κατάρ Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani διέψευσε χθες την πληροφορία που μετέδωσαν τις προηγούμενες μέρες διάφορα αρβικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατά την οποία τραυματίστηκε και σκοτώθηκαν 8 σωματοφύλακές του!

"Αυτές οι φήμες είναι ψευδείς και δεν έχουν καμία βάση" είπε μια πηγή κοντά στον Εμίρη.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα El Fagr έγραψε ότι η συνοδεία του Εμίρη δέχτηκε επίθεση στην Ντόχα καθώς επέστρεφε στο παλάτι, μετά από συνάντηση με το Ρώσο Πρέσβη. Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε με το αυτοκίνητό του στην αυτοκινητοπομπή του Εμίρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 σωματοφύλακές του και ο ίδιος να τραυματιστεί στο μηρό.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπήρξαν και πυροβολισμοί. Την ίδια πληροφορία έγραψε και η Αλγερινή εφημερίδα Al-Fajr.

Στο μεταξύ, η ρώσικη πρεσβεία στη Ντόχα, επίσης διέψευσε την είδηση. Ο τρίτος γραμματέας της Πρεσβείας Alex Kocheshkov είπε πως "αυτή η πληροφορίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", όπως μεταδίδει το ΙTAR-TASS. "Η είδηση ότι ο Εμίρης είχε συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη είναι αβάσιμη, μιας και ο Πρέσβης ήταν σε διακοπές και δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση" είπε ο Kocheshkov.

ΥΓ. Σύμφωνα με πληροφορίες ελληνικών ΜΜΕ ο Εμίρης από χθες κάνει διακοπές στο Ιόνιο